VIII. Szervátültetettek és Művesekezeltek
Európa Bajnoksága
Krakkó
2014. augusztus 16-23.


 
 

2014. augusztus 17.

Vasárnap az első versenynapon a kerékpár, a mini-marathon és a petanque versenyek kerültek megrendezésre. A magyar csapat az utóbbi két sportágban volt érdekelt.

Délelőtt 9 órakor kezdődtek az 5km-es mini-marathon küzdelmei. A magyar csapatból Mezei Gergő esélyesként indult ezen a távon. A rajt után gyorsan az élre állt, előnyét folyamatosan növelte és gyakorlatilag fölényes rajt-cél győzelmet aratott a finn és az ír versenyző előtt. Ezzel megszerezte a magyar csapat első aranyérmét.

A petanque csapat is sikeresen szerepelt a női és a férfi mezőnyben egyaránt. Tóth Irma egyéniben aranyérmet szerzett, és párosban Lőrinczné Halász Klárával is sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. A férfi versenyzőink egyéniben kitűnően szerepeltek Katona László az M5-ös kategóriában fölényes győzelmet aratott, korábbi világbajnokunk, Urbán István a harmadik helyen zárta a versenyt, és a bronzérem után Körösztös Vinczével párosban megszerezték a győzelmet.

Időközben a második csoport is megérkezett a kampuszba. Hétfőn a tollaslabda és az úszó versenyekkel folytatódik a küzdelem. 

2014. augusztus 18.

Magyar Sikerekkel Folytatódtak A Versenyek A Viii. Szervátültetettek És Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban

Hétfőn, a második versenynapon a tollaslabda és úszás versenyekkel folytatódtak a küzdelmek. Mindkét sportágban számos magyar induló volt, úszásban a junior versenyzőink is rajthoz álltak.

Délelőtt 9 órakor kezdődtek a tollaslabda versenyek. Két női és három férfi sportolónk nevezett a versenybe, és becsülettel végigharcolták a napot Minden versenyzőnk éremmel fejezte be a küzdelmeket

Női egyéni versenyek: Jung Andrásné: 1. hely Hanyu Zsuzsa: 2. hely

Férfi egyéni: Luib István: 2. hely Nagy Albert 3. hely

Vegyes páros: Jung Andrásné és Luib István: 1.hely Hanyu Zsuzsa Sípos Róbert: 3. hely

Úszásban összesen 11 sportolónk állt rajthoz, ebből három junior versenyző: Süli Flóra, Sípos Tímea és Domonkos Ádám első ízben vettek rész nemzetközi versenyen. A felnőtt csapatban is hárman voltak azok, akiknek ez volt az első nemzetközi megmérettetésük: Jeszenkovics Judit, Nagy Szilvia és Jakubovics Péter

Úszás eredmények: 19 arany, 13 ezüst, 7 bronz

Új lap - 1

Juniorok:
Süli Flóra 5o gyors 1. hely
  50 mell 1. hely
  50 pille 1. hely
  50 hát 2. hely
     
Sípos Tímea 50 hát 1. hely
  5o gyors 2. hely
  50 mell 2. hely
     
Domonkos Ádám 50 hát 1. hely
  5o gyors 1. hely
  50 mell 1. hely
     

 

Felnőttek:
Gyurkó Alexandra 100 hát 1.hely
(F2) 400 gyors 1.hely
  200 vegyes 2. hely
  100 gyors 2. hely
  50 pillangó 2. hely
     
Nagy Szilvia    
(F3) 50 mell 1. hely
  50 gyors 2 hely
  100 mell 2. hely
     
Berente Judit 50 mell 1. hely
(F5) 100 mell 1. hely
  50 gyors 1. hely
  100 gyors 1. hely
     
Jeszenkovics Judit 200 vegyes 3. hely
(F5) 100 gyors 3. hely
  50 gyors 3. hely
     
Medve Jánosné 100 mell 2. hely
(F6) 50 mell 3. hely
     
Papp Károly 50 hát 1. hely
(M6) 50 mell 1. hely
  100 mell 1. hely
  50 gyors 2. hely
  100 hát 2. hely
     
Jakubovics Péter 50 gyors 1. hely
(M6) 100 hát 1. hely
  50 hát 2. hely
  100 gyors 2. hely
     
Nádasdy József 100 mell 3. hely
(M6) 100 hát 3. hely
  50 mell 3. hely

 

Holnap a kerékpár és asztalitenisz versenyekkel folytatódnak az Európa Bajnokság küzdelmei, ahol több kategóriában ismét számos versenyzőnk áll majd rajthoz.
 


2014. augusztus 19.

Újabb Sikerek A VIII. Szervátültetettek És Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban

Kedden, a harmadik versenynapon, az asztalitenisz és kerékpár versenyekkel folytatódtak a küzdelmek. Az asztaltenisz sportágban három női és tizenegy férfi sportolónk versenyzett. A versenyzők közül Tóth Irma volt a legeredményesebb, egyéniben a második, párosban Almagro Carmennel aranyérmet szerzett, és vegyes párosban Ferencz Károllyal - a lengyel páros mögött - szoros küzdelemben szintén második lett.

A legeredményesebb férfi versenyző Kóka Zoltán lett, párosban Csuti Jánossal aranyérmet nyert, egyéniben pedig ezüstérmes lett. A harmadik aranyérmet Séra Lajos dializált sportolónk szerezte egyéniben, majd párjával Földesi Gyulával kategóriájukban harmadik helyezést érték el.

A dializált sportolók közül Dobos Judit női egyéniben második helyezést szerzett, a férfiak közül pedig szintén egyéniben Nagy Istvánnak sikerült megszerezni az ezüstérmet. Bronzérmeseink férfi egyéniben a legifjabbak közül Quittner Péter, valamint a senior korosztályban Póra Sándor és a dializált kategóriában Földesi Gyula. A nők közül Almagro Carmen, párosban pedig Quittner Péter és Katona László párosunknak sikerült a dobogóra felkerülnie.

Amíg az asztaliteniszezők a Testnevelési Egyetem sportcsarnokában küzdöttek, addig a kerékpáros versenyszámokban is rajthoz álló Mezei Gergőnek szurkolhattunk. A versenyeket a Krakkóhoz közeli Kraj városában rendezték meg. Délelőtt tartották az egyenkénti indításos időfutamot, rendkívül technikás pályát sikerült kijelölni a szervezőknek, izgalmas látványt nyújtottak a megmérettetések a versenyzőknek is és az oda kilátogató szurkolóknak is.

Gergő elmondása szerint épp az egyik technikás kanyarban vesztett egy kis időt, mert a kelleténél kicsit kevesebbet kockáztatott s a kigyorsítás sem volt tökéletes. Utóbb kiderült ez a kanyarvétel az aranyérembe került. Gergő 4 másodpercet kapott a győztestől.

Délután a mezőnyversenyé volt a főszerep, a pálya ugyanaz volt, mint délelőtt csak 5 kört kellett megtennie a versenyzőknek.

Gergő így számolt be a versenyről:” A célom itt is az volt, mindig ott legyek a mezőny elején, hogy egy esetleges szökésbe be tudjak kerülni. Délutánra megjött az eső, így egy jó szökés esélye csökkent, a harmadik körtől pedig az égi áldás is erősödött, néha nem tudtam eldönteni, hogy úszóversenyen vagyok vagy még mindig a kerékpáron ülök. Az utolsó kör előtt már teljesen átázott mindenem, s a 15°C-fokos külső hőmérséklet sem kedvezett az izmoknak. Eljött a mindent eldöntő utolsó kör, a leghosszabb emelkedőn támadtam, és volt némi hajlandóság a többiekben az összedolgozásra, lejtő után jött a már korábban említett technikás kanyar, amit kicsit meredekebben vettünk be, s sikerült összehoznunk egy ötfős szökevény bolyt. Előnyünk tovább nőtt, s a véghajrában ötünk közül került ki a győztes. Sajnos a finisben utolértünk két kerékpárost, s kicsit belerondítottak a sprintbe, majdnem tömegbukás lett. Addig a 3. helyen voltam kielőzésre készen, nem túl savas lábakkal, kellett húznom egy komoly féket, s borítani egyet a bringán, így végül itt is ezüstérmet sikerült szereznem. Iszonyat jó verseny volt, talán mondhatom, hogy életem egyik legizgalmasabb küzdelmét élhettem át.

Így Gergő mindkét számban ezüstérmet szerzett.

Holnap a bowling és tenisz versenyekkel folytatódnak az Európa Bajnokság küzdelmei, ahol ismét több versenyzőnk áll majd rajthoz
 2014. augusztus 20.

Tenisz És A Bowling Versenyekkel Folytatódott VIII. Szervátültetettek És Művesekezeltek Európa Bajnoksága Krakkóban

Szerdán, a negyedik versenynapon, a bowling és tenisz versenyekkel folytatódtak a küzdelmek. A tenisz egyéni versenyeket két helyszínen bonyolították. A nők valamennyi kategóriában valamint a férfiak az M5-ös kategóriában a Testnevelési Egyetem tenisz csarnokában versenyeztek, a többi versenyt szabadtéri salakos pályán tartották. Egész nap lógott az eső lába, de szerencsére nem kellett a versenyeket félbeszakítani. A női versenyeket körmérkőzéses rendszerben, míg a férfiakét egyenes kieséssel rendezték.

A nők mezőnyében a F2 kategóriában Jakab Ivett csoportjában minden mérkőzést megnyerve 1. helyezett lett, s egy vereséggel követte őt a második helyen Bogyor Tünde. Az F5 kategória küzdelmei szintén kettős magyar sikerrel Almagro Carmen győzelmével és Jeszenkovics Judit második helyével fejeződtek be.

A férfiak egyéni versenyében Póra Sándor, Szendi János és Krucsó Zsolt sajnos már az első vagy második mérkőzés után kiesett. Kégel Tamás M4-es kategóriában azonban végig magabiztosan és higgadtan játszott és megszerezte az Európa bajnoki címet, Hegyesi László pedig az M5-ös kategóriában a szlovák és lengyel versenyző mögött a dobogó harmadik fokára állhatott.

A férfi párosok mezőnyében Hegyesi László-Szendi János páros a nyolc közé jutott. Kégel Tamás párjával Krucsó Zsolttal azonban minden meccset megnyerve az első helyen fejezte be a versenyt.

A vegyespárosok versenyben az Almagro Carmen-Kégel Tamás kettős aranyérmes lett. A második helyezést Jakab Ivett-Krucsó Zsolt páros szerezte meg. Bogyor Tünde párjával, Hegyesi Lászlóval a harmadik lett.

A bowlingosok részére az egyéni és a páros versenyek kerültek lebonyolításra. A küzdelem délelőtt az egyéni versenyekkel indult. Sajnos a szervezés hagyott némi kívánnivalót maga után, ezért a versenyek időbeni csúszással kezdődtek meg. A női sportolóinkat szerencsére ez a késés és a technikai problémák nem zavarták meg, és nyugodt játékkal tudásuknak megfelelően játszottak. A férfiak sajnos nem tudták hozni a tőlük megszokott szintet, amihez a pályák nem megfelelő olajozása is hozzájárult. Egyéniben Kövér Hajnalkának az F4 kategóriában sikerült a legtöbb fát gurítania, ezzel első helyen fejezte be a versenyt. Czakóné Szabó Mária F4, Lőrinczné Halász Klára F5 és Sós Sándor dializált kategóriában ezüstérmes, Hasznos Szabina F2, Lukács Alajosné pedig F5 kategóriában bronzérmes.

A párosok versenyében a férfiak is összeszedettebben gurítottak így összesen 3 aranyérem is született, Sós Sándor és Ferencz Károly az F3 kategóriában, Kövér Hajnalka és Lőrinczné Halász Klára az F4-es kategóriában, Czakóné Szabó Mária és Hasznos Szabina pedig F2-es kategóriában volt a legeredményesebb.

Holnap a bowling vegyes párosok versenyével, valamint az atlétika és darts versenyekkel folytatódnak az Európa Bajnokság küzdelmei, ahol népes versenyzői létszámmal veszünk majd részt.
 2014. augusztus 21.

Éremeső A VIII. Szervátültetettek És Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban

Csütörtökön, az ötödik versenynapon a bowling, atlétika és a darts versenyekkel folytatódott az Európa Bajnokság.

A bowlingosok részére a vegyes páros küzdelmei maradtak a második napra. Az előző versenynappal ellentétben jól előkészített pályákon kezdődhetett meg a küzdelem. A több mint tíz nemzetből álló mezőnyben a finn, görög és a magyar csapat volt a legnépesebb, öt párosunk volt érdekelt a versenyben.

A Czakóné Szabó Mária és Soós Sándor páros végig egyenletes jó teljesítményt nyújtva kiegyensúlyozottan gurított és megnyerte a versenyt. Mögöttük csupán egyetlen fával lemaradva Lukács Alajosné és Ferencz Károly kettőse léphetett fel a dobogó második fokára.

Az atléták küzdelmei már reggel fél kilenckor elkezdődtek. Sajnos az időjárás kifejezetten kedvezőtlen volt számukra, egész délelőtt hol szakadó esőben, hol csak erőteljes szitálás közepette zajlottak a küzdelmek. Ez a körülmény nem csak az atléták helyzetét nehezítette, de a megszokottnál lényegesen kevesebb nézőt vonzott a lelátókra. Sportolóink az extrémnek mondható időjárási viszonyok közepette is szépen helytálltak és a következő eredmények születtek:


Budai Zita F2 100m síkfutás 1.hely
     
Velkey-Guth Ádám M2 100msíkfutás 1. hely ER
  Súlylökés 1. hely
  kislabdadobás 1. hely
     
Jung Andrásné 3 km gyaloglás 1. hely ER
  Súlylökés 1. hely
     
Almási Szabina F2 3 km gyaloglás 3. hely
  100 m síkfutás 5. hely
     
Szabó Donát M2 400m 4. hely
  100m 7.hely
     
     
Kóródi István M5 Súlylökés 1. hely
  Kislabda 2. hely
  Diszkoszhajítás 4. hely
     
Jánka Sándor M2 100m síkfutás 2. hely
  Súlylökés 4. hely
     
Zilaj Csaba M4 400m síkfutás 1. hely
  1500m síkfutás 1. hely
  100m síkfutás 2. hely
     
     
Gelencsér Róbert M4 100m síkfutás 1.hely
  Súlylökés 1.hely
  Távolugrás 2. hely
     
Venyercsán László 1500m síkfutás 2. hely
     
Mezei Gergő 1500m síkfutás 1. hely ER

Az atléták mai napjának mérlege: 12 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérem. Gratulálunk a kitűnő teljesítményhez!

A darts versenyek kora délutántól késő estig tartottak. A dializált versenyzők kategóriájában magyar versenyzők játszották a döntőt: Nagy Istvánnak összeszedett koncentrált játékkal sikerült megszereznie a győzelmet, Földesi Gyula a második helyen végzett. A nők versenyében Dobos Judit a 3. helyet szerezte meg.

A szervátültetettek versenyében Kövér Hajnalka második lett a lengyel versenyzőnő mögött, akinek a kiszállója jobban sikerült. A két triple mix csapatunk a nyolc közé jutott, ott azonban nem sikerült a továbbjutás.

Pénteken, az utolsó versenynapon folytatódik az atlétika verseny, az időjárási előrejelzések alapján sokkal kedvezőbb körülmények között, mint tegnap.
 2014. augusztus 22.

Befejeződött A VIII. Szervátültetettek És Művesekezeltek Európa Bajnokságán Krakkóban

Pénteken, a hatodik versenynapon, atlétika versenyekkel folytatódott és fejeződött be az Európa Bajnokság.

Az atléták küzdelmei ma is már reggel fél kilenckor elkezdődtek. Szerencsére a tegnapi szakadó eső ragyogó napsütésre váltott át, így ideálisak voltak a körülmények a versenyzésre. Sportolóink ma is szépen helytálltak az alábbi eredmények születtek:

Budai Zita F2 200m síkfutás 1.hely
Velkey Ádám M2 200m síkfutás 1. hely
Gerelyhajítás 3. hely
     
Jung Andrásné M5 200 m síkfutás 3. hely
Kóródi István M5 Gerelyhajítás 3. hely
Jánka Sándor M2 200m síkfutás 2. hely
Zilaj Csaba M4 200m síkfutás 2. hely
  800m síkfutás 1. hely
   
Gelencsér Róbert M4 200m síkfutás 1.hely
Venyercsán László 5km gyaloglás 1. hely ER
Mezei Gergő 800m síkfutás 1. hely ER
Szabó Donát M2 200m síkfutás 6.hely
800m síkfutás 6. hely
     
Férfi 4x100m váltó 1.hely ER
Mezei Gergő
Zilaj Csaba
Gelencsér Róbert
Velkey Ádám

 

Az atléták mai napjának mérlege: 7 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem. Gratulálunk a kitűnő teljesítményhez!

Ezzel a versennyel a VIII. Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnoksága befejeződött. A nemzetek összesített pontversenyében a Magyarország az első helyen végzett a házigazda Lengyelország és Írország mögött. A következő 2016-os Európa bajnokság házigazdája Finnország, a fővároshoz közeli Vantaa városa lesz majd.