letölthető .doc  
 
 
 
   Velünk történt...
 

Ha az ember ilyet hall, felkapja a fejét, csupa kérdés.

Mi történt, és hol, mik a következményei, ránk mi vonatkozik belőle?

Hát igen. Az évek nem kényeztettek el minket. Mindenért meg kellett küzdenünk. Semmit sem kaptunk ingyen! De ez nem is baj. Megtanultunk küzdeni magunkért, társainkért, a közösségért. A baj ott kezdődik, amikor az erőfölénnyel már nem tudunk mit kezdeni. A tehetetlenség borzalmas érzés. Főleg, ha tudod, hogy igazad van…

A Költségvetési Bizottság megszavazta, már csak az országgyűlés jóváhagyása szükséges Tapolczai Gergely módosító javaslatához, miszerint minden fogyatékkal élő emberek érdekeit képviselő szövetség támogatási összege öt százalékkal emelkedjen.

KÖSZÖNJÜK.

A Durban-ból hazatért, remekül szerepelt (38 arany, 19 ezüst, 26 bronzérem) csapat szomorúan vette tudomásul, hogy az éremjutalmakat szabályzó rendelet ismét nem alkalmazza az arányosság elvét, ezzel súlyos hátrányba hozva a szervátültetettek csapatát.

Az eredményességi jutalom akkor kapható, ha legalább tizenkét ország versenyzője indul az adott versenyszámban.

Mikor ez ügyben az Államtitkár úr fogadott, szemrehányóan megjegyezte, hogy pont most reklamálok, amikor "öntik a pénzt a sportba". Mondtam, csak nekünk nem jut belőle. A csattanós válasz nem váratott magára. Mikor a MOB illetékeseivel tárgyaltunk jövő évi terveinkről, tudomásunkra hozták, hogy a 2014-ben Krakkóban megrendezendő Európa bajnokságra semminemű támogatásra sem számíthatunk.

Hát igen.

Valószínűleg be kellene lépnünk az MTK-ba, vagy labdarúgó szövetséggé kellene válnunk. Az se baj, ha eredménytelenek lennénk...

A tárgyalás folyamán megállapodtunk abban, hogy - miután rajtunk kívül még több szervezetnek is problémája volt az eredményességi jutalmazás szabályzó rendszerével - az Államtitkárság, a MOB és az érintett szervezetek közösen áttekintik a szabályozó rendszer változtatásainak lehetőségeit.

Az idő telt, s mikor az időpontra rákérdeztünk, azt a választ kaptuk, hogy másnap lesz a megbeszélés, de a szervezetek nélkül.

Hát igen. Hogy is szólt a régen oly sokszor emlegetet szlogen? MINDENT RÓLUNK, SEMMIT NÉLKÜLÜNK

A tárgyalás - úgy hallottuk, - eredménytelen volt, mert az Államtitkárság merev álláspontja áttörhetetlen volt.

A MOB illetékesei megígérték, hogy még az idén megpróbálják létrehozni az ígért közös megbeszélést.

Köszönjük az igyekezetet!