A Szervátültetettek Szolgálatáért Díj: Dr.Elek Jenő

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Elek Jenőnek, a hazai tüdőátültetési program elindításában játszott szerepéért a szervátültetettekért folytatott elkötelezett munkájáért A szervátültetettek szolgálatáért díjat adományozza.

40 éve küzd a betegekért a műtőasztal azon végén, ahol a betegeket nemcsak elaltatni kell tudni, hanem felébreszteni is, és egy, sokszor sorsdöntő műtét után életben tartani. Pályáját patológusként kezdte, majd 1990 óta aneszteziológus és intenzív terápiás orvosként dolgozik. Jelenleg az Országos Onkológiai Intézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosa. Nevéhez számos szervezési és szakmai érdem fűződik a légzési elégtelenség elleni küzdelem területén. Személye kulcsfontosságú volt a magyar tüdőtranszplantációs program aneszteziológiai profiljának kialakításában, és a program elindításában. Számos rangos díj és elismerés birtokosa, köztük a Batthányi -Strattmann László Díjé. 

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Elek Jenőnek, a hazai tüdőátültetési program elindításában játszott szerepéért a szervátültetettekért folytatott elkötelezett munkájáért 


A szervátültetettek szolgálatáért díjat adományozza.