Egészség

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének egészséggel kapcsolatos hírei szervátültetettek, szervátültetésre várók és dializáltak részére

260 nap – Életem állomásai

Dr. Vilmányi Csaba gyermekkardiológus a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végzett 2004-ben, majd Szekszárdon, a Balassa János Megyei Kórház Gyermekosztályán, később a Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán töltötte rezidensi éveit, hogy végül 2007-től a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben dolgozhasson – miközben a gyermekgyógyászati alapképzés keretein belül közel két évet töltött a pécsi gyermekklinika intenzív osztályán.

Élődonoros transzplantáció lelki, érzelmi tényezői

Mostanában egyre inkább kezd afelé haladni az orvostudomány, hogy nagy szerepet kapjon az élődonoros szervátültetés. Amit erről tudni kell, hogy a családtagok illetve a társkapcsolatban élőknek nem, viszont a más kapcsolatban élőknek egy etikai bizottság előtt kell megjelenni azért, hogy a lehető legtisztább legyen az, hogy hogyan történik ez a szervadományozás.

Biztonság, bizalom, önbizalom II. rész

Állásinterjú… nem életveszélyes helyzet, de sokaknak (nekem biztosan) próbatétel. Ismeretlen emberek alig fél óra alatt felmérik szakmai értékemet, és visszajelzik azzal, hogy felvesznek vagy sem. Szimpatikus vagyok, el tudják képzelni, hogy része legyek a mindennapjuknak vagy sem.

A mosoly mögött

Ma Magyarországon több mint 1100 májtranszplantált él. Ezeket a szervátültetéseket egyedül Budapesten, Semmelweis Egyetem Baross utcai Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján végzik.