ÖSSZEFOGÁS AZ ÉLETÉRT

Segélyalap a szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítéséért

FOGJUNK ÖSSZE!

Tisztelt Adományozó, Kedves Segítőnk!

Magyar Szervátültetettek Szövetsége segélyalapot hoz létre a halmozottan hátrányos helyzetbe került szervátültetettek és az érintett családok megsegítésére. Ötezer szervátültetettről és családtagjaikról van szó! TÁMOGATÁS

Célunk, hogy anyagi nehézség miatt egyetlen sorstársunkat se veszíthessük el!

A járvány a szervátültetettek és hozzátartozóik számára sokkal nagyobb csapást jelent, mint az átlagembernek. A legyengített immunrendszer kevésbé védett a fertőzésekkel szemben, ezért számukra az otthonmaradás egyben az életben maradás esélye.

Ugyanakkor orvosi kontrollra és folyamatos gyógyszerszedésre is szükségük van a beültetett szerv megvédése miatt. Sokan sikerrel illeszkedtek vissza az átültetést követően és munkába álltak. Ez most a legtöbbjük számára a fertőzésveszély miatt nem lehetséges. Sokan eddig is nehéz helyzetben éltek, hiszen a gyakori orvosi kontrollok miatt nem volt könnyű munkát találni. Kevés tartalékkal rendelkeznek, amely nem fog kitartani a járvány végéig. A családtagok is veszélyt jelenthetnek rájuk, ha olyan helyen dolgoznak, ahol tömeggel érintkezhetnek, így a legtöbb helyen ők is otthon maradnak az új élet védelmében. Sok az idős, magányos ember, aki most a négy fal közé szorult, vannak szervátültetett gyermeküket egyedül nevelő szülők is.  

A segélyalapból egyszerűsített kérelmek útján lehet segélyt kérni, amelynek feltételei ITT találhatóak.

A kérelmek elbírálását egy öttagú bizottság végzi. A munkában 20 regionális tagszervezetünk is részt vesz, akik helyismerettel rendelkeznek.
A kifizetések pedig banki átutalással fognak történni.

A befolyt összegeket és a kifizetett adományokat rendszeresen közzétesszük majd itt az oldalunkon is!

Amennyiben Támogatásod ajánlanád, vagy Segítséget kérnél kattints a megfelelő gombra!

A segélyalapból 2021-ben 105 támogató 91 rászorulót támogatott 2685000 Ft értékben

0
Támogató
0
Forint felajánlás
0
Rászoruló támogatva

Amennyiben Támogatásod ajánlanád, vagy Segítséget kérnél kattints a megfelelő oldalra!

Szívből köszönjük minden támogatónak!