Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: https://www.trapilap.hu.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége (székhely: 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3. ; adószám: 18094433-1-42 ), mint a www.trapilap.hu weboldal tulajdonosa (továbbiakban: adatkezelő) az alábbi Adatvédelmi Szabályzatot teszi közzé, melyet magára nézve kötelezőnek ismer el. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

A szabályzat elsődleges célja a felhasználók megfelelő tájékoztatása személyes adataik kezeléséről. Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. A személyes adatok megadása minden esetben önkéntes.

Adatkezelés

A weboldal tartalma az adatok megadása nélkül is szabadon megtekinthető, kizárólag egyes funkciók teszik szükségessé azt (pl. kapcsolatfelvétel). A felhasználó a kapcsolatfelvétel során rögzíti adatait (név, e-mail cím, esetleg telefonszám) és ezzel elfogadja a jelen Adatvédelmi Szabályzatot és az ebben foglalt adatkezeléshez és adatfeldolgozáshoz a felhasználó hozzájárul.

A felhasználók adataik rögzítésével kijelentik, hogy 18. életévüket betöltött, cselekvőképes személyek, amennyiben jogi személyeket vagy jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezeteket képviselnek, úgy az adatrögzítő kijelenti, hogy az általa képviselt személy, ill. szervezet képviseletére és a jelen Szabályzat szerinti adatkezeléshez és adatfeldolgozáshoz szükséges hozzájárulás megadására felhatalmazott személy.

A felhasználó által rögzített adatok elsősorban kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás céljából kerülnek felhasználásra az adatkezelő által. A felhasználó részére adatkezelő kommunikációs levelek, a weboldallal és szolgáltatásokkal kapcsolatos ajánlatok, hírek, reklámok küldésére jogosult. A megadott e-mail címre hírlevél küldése történhet, melyhez a felhasználó az adatrögzítéskor hozzájárulását adja. A hírlevélről leiratkozni az mszsz@trapilap.hu e-mail címre küldött szándéknyilatkozattal bármikor lehetséges.

Az adatkezelésre jogosult

Adatkezelő: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
Székhely: 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.
E-mail cím: mszsz@trapilap.hu

A www.trapilap.hu weboldal web szerverét Rackhost Zrt. üzemelteti.

Az adatkezelés során a felhasználó által megadott adatok kezelése zárt rendszerben történik, azok harmadik személy részére semmilyen céllal nem kerülnek továbbításra. Kivételt képeznek a hatósági felszólításra történő adatszolgáltatások, amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte. A felhasználó kifejezett hozzájárulását adja adatkezelőnek személyes adatainak felhasználására időbeli korlátozás nélkül, mely hozzájárulás bármikor visszavonható.

Az adatok módosítására és törlésére vonatkozó jognyilatkozatot felhasználó az alábbi elérhetőségek egyikén tehet:

  • e-mail: mszsz@trapilap.hu
  • posta: 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3.

Adatkezelő köteles a kérelmező adatait módosítani, illetve törölni a jognyilatkozat beérkezését követő 30 napon belül. Felhasználó bármikor jogosult az adatkezeléssel és/vagy adatfeldolgozással kapcsolatos felvilágosítást kérni.

Külső webanalitika

Adatkezelő a Google Inc. Google Analytics szolgáltatását használja, mely ún. cookie-k segítségével elemzi a honlaphasználati szokásokat. Ennek elsődleges célja, hogy látogatóink igényeinek megfelelően tudjuk fejleszteni a felületet. A Google Inc. Adatvédelmi irányelveiről a következő oldalon tájékozódhat: www.google.hu/intl/hu/policies/privacy

Szerzői jogok

Az oldalon található összes információ, fotó, valamint az oldal grafikái szerzői jogvédelem alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról). Ezek felhasználása, a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül, a szerzői jogok megsértését jelenti, és jogi következményeket von maga után. Az oldal bármely elemének felhasználásához a tulajdonos előzetes írásbeli engedélye szükséges.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Adatkezelő fenntartja a jogot a szabályzat módosítására a felhasználók tájékoztatása mellett.
A szabályzat kiadásának dátuma: 2019.01.05.
Utolsó módosítás: 2021.04.30.

© Magyar Szervátültetettek Szövetsége