A COVID-19 elleni védőoltásról

Sokan kérdezitek, hogy kaphatjátok-e a COVID-19 elleni védőoltást és érdemes-e feliratkozni rá?

Jó hír, hogy elindulhat a világban a védőoltások beadása, és ezzel megfékezhetővé válhat a járvány. Természetesen mindenki maga dönt, de jelen állás szerint még nem tudják, hogy a szervátültetetteknek melyik oltás lesz adható. Ezért kérjük, legyetek türelemmel és ne bombázzátok az orvosokat ilyen kérdésekkel, mert nem fognak tudni rá válaszolni. 

AMINT LESZ ERRŐL HIVATALOS INFORMÁCIÓ, AZT AZONNAL MEG FOGJUK OSZTANI VELETEK.  

Szakemberekkel konzultálva nem látjuk értelmét, hogy bárki transzplantáltként feliratkozzon az oltásra várók listájára. Ha lesz olyan, amelyik biztonsággal adható szervátültetettnek, akkor hasonlóan az influenza oltáshoz azon leszünk, hogy Ti, mint veszélyeztetett csoportba tartozók azt az elsők között kaphassátok meg.

Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy a médiában megjelenő hírek NEM azonosak az orvosok által elfogadott és használt információkkal! Ne gondoljátok, hogy az újságban írtak szerint bármelyik orvos  felelősséggel beállít egy terápiát, ezért a Szövetség ezeket a híreket (általában) nem is osztja meg.  Kérlek legyetek türelemmel, és tartsatok be minden óvó rendszabályt!

Óriási teher van az orvosaitokon és asszisztenseiken, de az egész egészségügy vállán. Kíméljétek az idejüket és COVID védőoltás ügyben NE keressétek őket!

Dr. Grózli Csaba 

2020.12.01.