A Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesületének hírei

Évindító közgyűlés, no meg egy kis sportolás 

Különlegesnek mondható egyesületünk, hiszen mindig megteremtjük a szakmai munka és a sportolás közti kapcsolatot. Nem tettünk másként 2019. január 12én sem, amikor évindító közgyűlésünket a tatabányai Golden Bowling létesítményben tartottuk. Miért itt? Mert kulturált környezetben került sor az egyesületi munkaterv megvitatására és elfogadására, illetve sportolásra. Biliárdban, bowlingban, dartsban mérhettük össze tudásunkat, miközben jó hangulatú baráti beszélgetéseket folytattunk. Sok tagunk csak ilyenkor mozdul ki a magára kényszerített bezárkózásból, így a rendelkezésre álló eszközökkel nem tehetünk mást, mint lehetőséget biztosítunk számukra egy kis kikapcsolódásra, szórakozásra, játékra. 

A téli időszakban, ha csak egy kis időre is, de elfeledtettük a mindennapokat, a betegséget, erősítettük, hogy a családon kívül van egy olyan baráti csoport, akihez tartoznak, akire számíthatnak. 

Petanque kvalifikációs verseny 

Április 14-én rendezte meg a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete az idei világjátékok petanque kvalifikációs versenyét. Meglehetősen hideg időben, 6 fokban érkeztünk meg a tatabányai helyszínre, az egyesület elnöke, Varga Viktor megígérte, hogy délben sütni fog a nap – habár csupán néhány percre, de ez valóban meg is történt. A versenyen 26an indultak egyéni és duplet kategóriában. Délelőtt zajlottak az egyéni versenyek, délben a szervezők jóvoltából remek csülökpörköltet fogyasztottunk el, ami a helyszínen bográcsban készült el. A kiadós ebéd után újult erővel vágtunk neki a duplet versenyeknek. Az eredményhirdetéskor minden versenyző  SZKEM SE logóval ellátott pólót kapott ajándékba. A verseny remek hangulatban zajlott, szívesen térünk vissza mindig a játéktér nehéz terepe ellenére a tatabányai pályára. 

Gyalogtúra  

Április 27-én remek kirándulásra invitálta tagjait és természetkedvelő barátait az egyesület. Végül 18an vágtunk neki a napnak. Tatabányáról busszal indultunk Bakonynánára, ahol gyalogtúrát tettünk az erdőben a Gaja-patak partján. Ezután a cseszneki vár tövében lévő étteremben kiadós ebédet költöttünk el, majd utána a várat is „megmásztuk”. Délután 4 órakor értünk vissza Tatabányára, kellemesen elfáradva. 

Faültetés a donorok tiszteletére  

Április 30-án az egyesület a donorok tiszteletére emlékfát ültetett a tatabányai Jubileum parkban.  Hagyományt kívánunk teremteni azzal, hogy minden évben összejövünk a fánál, és együtt emlékezünk donorainkra. 

Persa Tímea