A szívátültetés előtt csak pár napra tervezhettem…

Öt és fél évvel a szívátültetés után igyekszik teljes életet élni. Rendszeresen sportol, de a futást csak az UltraBalaton kedvéért kezdte el.

Zoltán 5,5 éve szívátültetett

Mióta vagy szervátültetett?

2013. november 19-én kaptam új szívet.

Sportolsz –e valamit?

Beépítettem a heti háromszori mozgást az életembe: rendszeresen bowlingozom, dartsozom és focizom. (ja és mostanában futok is)

Mit jelentett számodra az UB-n futni?

Az Ultrabalaton egy újabb kihívást jelentett
(amire Feszt Timi úgy vett rá, hogy nagyjából tényként közölte, hogy benevez 🙂 ) 

Mi volt a legnehezebb pillanat?

A 6 hetes felkészülés első kilométere, ott abban a pillanatban úgy éreztem, hogy én ezt nem tudom teljesíteni. De a jó edzésterv és az akarat sokat segített, hogy végrehajtsam a feladatot. 

Milyen volt a csapat?

Jó hangulatú, minderre elszánt csapattal futottunk. Új embereket ismerhettem meg, megtisztelés volt velük teljesíteni a távot!

Gondoltad-e a szervátültetés előtt, hogy képes leszel egyszer erre?

A szervátültetés előtt maximum pár napra terveztem előre… Azt, hogy egyszer még részt vehetek egy ilyen nagyszabású rendezvényen… soha nem gondoltam volna.

Lesz-e más megmérettetés?

A szívtranszplantáció után 1 évvel  ismét elkezdtem aktívan sportolni, azóta a rendszeres edzésnek és a családomnak köszönhetően eljutottam a Szervátültetettek Európa Bajnokságára és a Szervátültetettek Világjátékára is. Remélem, hogy lesz még alkalmam nemzetközi versenyen versenyezni a jövőben is.

Mit üzensz a többi dializáltnak/transzplantáltnak?

Ha kaptunk egy lehetőséget egy új életre, merjünk tovább tervezni, élményekben gazdagabb sportosabb életet élni !