Aki kigyógyult egy súlyos betegségből, az bármire képes

Luca 2015 augusztusa óta májtranszplantált, soha nem gondolta, hogy valaha futni is fog.

Luca 2015 óta májtranszplantált.

Mióta vagy szervátültetett?

3,5 éve vagyok májátültetett.

Sportolsz –e valamit?

Rendszeresen úszom a Trappancs Egyesület színeiben  és nemrég kezdtem hobbiszinten futni.

Mit jelentett számodra az UB-n futni?

A futás mindig ,,mumus” volt a számomra, el nem tudtam képzelni mit lehet benne szeretni, kínszenvedés volt kipréselni magamból 2 km-t. Az UB-ra azonnal igent mondtam, éreztem ez lesz az a bizonyos motiváció, amiért le fogom győzni a ,,félelmemet”. Sikerült! Elmondhatatlan érzés volt csapatban futni és érezni azt, hogy értük-a csapatért bizony meg fogom csinálni. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszer hajnali 3-kor szakadó esőben örömmel fogok futni 🙂

Mi volt a legnehezebb pillanat?

A legnehezebb pillanat az volt, amikor hajnali 1-kor szólt az ébresztő, fel kellett kelni és kimenni futni és odakint szakadt az eső.

Milyen volt a csapat?

A csapat szuper volt, mindenki egyenlőként kezelte-biztatta-húzta egymást, az is aki 1,5 km-t futott és az is, aki 21-et. Jó volt érezni, hogy mindenki átlépte a határait és megcsinálta, amit eltervezett, akkor is, ha ez először nagyon ijesztőnek tűnt.

Gondoltad-e a szervátültetés előtt, hogy képes leszel egyszer erre?

Sosem gondoltam volna, hogy képes leszek megállás nélkül 20 percet futni, remélem ez még csak a kezdet, dolgozom az ügyön.

Lesz-e más megmérettetés?

Páran beneveztünk a Nemzeti Futóversenyre június elején, ott már 5 km-t vállaltam, a célom a nyár végén lefutni 10 km-t.

Mit üzensz a többi dializáltnak/transzplantáltnak?

Azt üzenem a sorstársaimnak, hogy ne féljenek élni! Fantasztikus érzés, amikor azt mondhatjuk – ezaz, megcsináltam!! és, hogy soha ne becsüljék alá magukat, aki kigyógyult egy súlyos betegségből az bármire képes!

Mit üzensz az embereknek, akik olvasnak rólad?

Az embereknek pedig azt üzenem, ne siránkozzanak apróságokon, hanem éljék meg a mindennapokat (és ha tehetik egyszer menjenek el az UB-ra :)) !