Csapatépítő kirándulás a dél-dunántúli transzplantáltaknak

Szeptember utolsó szombatján megrendezésre került az első, de nem utolsó csapatépítő kirándulás Óbányán. Reggel fél 10-kor gyülekeztünk a Zölderdő Panzió előtt és onnan indultunk neki a „magyar Svájcnak” elnevezett Óbánya felfedezésének. Már nagyon vártuk a személyes találkozást, hiszen nem mindenkit ismertünk eddig személyesen. Örömmel tapasztaltuk a különböző korosztályok közti összhangot, vidámságot és humort.

Óbánya a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet egyik szűk völgykanyarulatában fekszik, tipikus sváb település. A zsákutcás falun az Öreg-patak fut végig.

Betekintést nyerhettünk egy helyi család gyönyörűen kialakított mini arborétumába, majd a sváb tájházat tekintettük meg. Végül egy helyi fazekas mesternél jártunk, aki megmutatta munkáit, és azt, hogyan is készülnek ezek a csodás dolgok.

A napot egy finom ebéd és egy jó kis beszélgetés zárta.

Reméljük, mindenki jól érezte magát és jelenlétére számíthatunk a jövőben is.

A beszámolót az egyesületünk tavasszal választott elnöke, Ömböli Eszter írta. Nekünk, a beszélgetések alapján bátran írhatom, új és régi tagoknak, nagyon tetszett a családias kirándulás. Ez a kis falu valóban egy gyöngyszem a Mecsekben, de a hangulatot a séta és a látogatások során az adta meg, hogy az őslakosok és a bemutatókat tartó emberek régi ismerősei Eszternek és kedves szüleinek, akik részvételükkel és segítésükkel tették különlegessé ezt a napot.

Sudárné Ági