Év sportolója 2018: megvannak a hármas listák!

Február 14-én a Nemzeti Színházban, az év egyik legrangosabb sportrendezvényén, az M4 Sport – Az Év Sportolója 2018 Gálánünneplik a tavalyi év legjobb magyar sportolóit!

A Magyar Sportújságírók Szövetségének szervezésében megvalósuló rendezvényen – immár 61.
alkalommal – a hazai sportújságírók szavazatai alapján az év sportolóit, fogyatékos sportolóit, és edzőit díjazzák, valamint életműdíjakat nyújtanak át. Az M4 Sport által a televízióban is közvetített gálát egyre nagyobb érdeklődés övezi, a Nemzeti Színház nézőtere minden alkalommal megtelik, a hazai sportélet vezetői, egykori díjazott sportolók a vendégek.

Február 4-én hétfőn, a Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón ismertették a 11 kategória három „döntősét”, azaz a legtöbb szavazatot kapókat. A tízes listákat a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége állította össze, a tagság pedig voksolással (439-en szavaztak, ami rekordnak számít) választotta ki a legjobb hármat – ismertette a tudnivalókat Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.

Az idei gálán dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke díjátadóként vesz részt. Az NSO Tv-nek (Nemzeti Sport Online) erről is beszélt, ahogy azt is elárulta, hogy miért olyan kedvesek a szívének a parasportolók.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének sportolói közül 6-an bejutottak a hármas listára, illetve Pécsi Annamária szövetségünk úszó-edzője szintén bejutott a “Fogyatékos Sportolókkal Foglalkozó Edzők” kategóriájába.

A kategóriák szerinti teljes hármas lista:

FÉRFIAK
BÁCSI PÉTER (birkózó)
FUCSOVICS MÁRTON (teniszező)
LIU SHAOLIN SÁNDOR (rövid pályás gyorskorcsolyázó)

NŐK
BABOS TÍMEA (teniszező)
HOSSZÚ KATINKA (úszó)
KOZÁK DANUTA (kajakos)

LABDARÚGÁS (férfiak)
GULÁCSI PÉTER (RB Leipzig)
JUHÁSZ ROLAND (Mol Vidi FC)
SZALAI ÁDÁM (Hoffenheim)

LABDARÚGÁS (nők)
CSISZÁR HENRIETTA 
(Bayer 04 Leverkusen)
JAKABFI ZSANETT (VfL Wolfsburg)
VÁGÓ FANNY (SKN Sankt Pölten)

EDZŐK
BÁNHIDI ÁKOS ÉS CSANG CSING LINA (férfi és női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó)
GOLOVIN VLAGYIMIR (junior női kézilabda-válogatott)
SIKE ANDRÁS (kötöttfogású birkózószakág, szövetségi kapitány)

CSAPAT (hagyományos csapatsportokban)
FTC-TELEKOM WATERPOLO(férfi vízilabda)GYŐRI AUDI ETO KC (női kézilabda)JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 

CSAPAT(egyéni sportágak csapatversenye) 
FÉRFI KARDVÁLOGATOTT (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás)
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA-VÁLTÓ (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba, tartalék: Oláh Bence)
NŐI KAJAK NÉGYES (Kozák Danuta, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Medveczky Erika)


AZ ÉV FOGYATÉKOS SPORTOLÓI

FÉRFIAK
GELENCSÉR RÓBERT (szervátültetett atléta)
MIHÁLOVITS TAMÁS (szervátültetett atléta)
OSVÁTH RICHÁRD (kerekesszékes vívó)

NŐK
EKLER LUCA (paraatléta)
GYURKÓ ALEXANDRA (szervátültetett úszó)
PAP BIANKA (paraúszó)

FOGYATÉKOS SPORTOLÓKKAL FOGLALKOZÓ EDZŐKBELICZAY SÁNDOR (kerekesszékes vívás, Hajmási, Osváth)PÉCSI ANNAMÁRIA (úszás, Gyurkó)SZABÓ ÁLMOS (úszás, Pap, Illés)

CSAPATASZTALITENISZ VEGYES PÁROS (szervátültetett, Tóth Irma, Tóth Attila)FÉRFI ASZTALITENISZ-PÁROS (szervátültetett, Tóth Attila, Kóka Zoltán)NŐI KEREKESSZÉKES VÍVÓVÁLOGATOTT (Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla)

(Borítókép: A Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra a végső hármasokat – Fotó: Tumbász Hédi)