Felbecsülhetetlen ha az embernek egészséges a teste

Kétszeres vesetranszplantált sportolóként soha nem gondoltam volna, hogy egyszer az UltraBalatonon fogok futni.

Gergő kétszeres vesetranszplantált, a második veseátültetés 2017-ben történt.

Mióta vagy szervátültetett?

2017-ben kaptam vesét a nővéremtől, Klárától.

Sportolsz –e valamit?

Több sportot kipróbáltam már, de mikor elkezdtem sportolni, a legegyszerűbbeket választottam, amiket vidéken is tudtam csinálni.

A futás és a kerékpározás mellett tettem le a voksom, a futás a legpraktikusabb sportág ha az ember utazik és magával viszi a futócipőjét, ami a kézi poggyászban is elfér, gyakorlatilag bárhol művelheti.

Mit jelentett számodra az UB-n futni?

Egyrészt nagyon élveztem, imádok csapatban futni, s várni, hogyan teljesítenek a csapattársak, szurkolni nekik és megosztani az élményeket.

Másrészt a versenyt megelőző időszakot is nagyon élveztem, volt egy közös messenger csoportunk, ahol motiváltuk egymást. Láttuk ki, hogyan készül, napról napra. Ugyanis olyanok is voltak köztünk akik korábban nem sportoltak, jó volt látni, hogy ennyi embert megmozgattunk, remélem tovább tart a lendület, és még több sorstársunk fog sportolni, mozogni az egészségéért.

Mi volt a legnehezebb pillanat?

Nem volt különösebben nehéz pillanat, bár a reggeli kelés nekem nagy mumusom, de sikerült oda érni a befutónkra.

Milyen volt a csapat?

Fergeteges, mindenki szépen teljesítette amit vállalt, és, hogy összehoztuk ezt így ennyi transzplantálttal és még a dializáltak is részt vállaltak a 221 kilométerből.

Gondoltad-e a szervátültetés előtt, hogy képes leszel egyszer erre?

Nem, ugyan nekem ez a második szervtranszplantációm, az első előtt el is voltam tiltva a sporttól, még gyerek koromban, mert születésem után egyből beteg lettem. Felbecsülhetetlen ha az embernek egészséges a teste, annyi mindet tehet és elérhet, érdemes kihasználni és helyén kezelni.

Lesz-e más megmérettetés?

Igen. Világjátékokra készülök, edzői irányítás alatt, nagyon élvezem, remélem jól fog sikerülni, és motiválhatom vele az embereket.

Mit üzensz az embereknek, akik olvasnak rólad?

Kezdjék el élvezni az életet, osszák meg az örömüket másokkal és fejlesszenek ki némi együttérzést, mert mindenki kivétel nélkül boldog akar lenni és elkerülni a szenvedést. Mindenki ugyanarra törekszik, még ha néha kissé ügyetlenül is, minden tettünk mögött ez a motiváció áll, boldogok szeretnénk lenni.