KÉRDŐÍV – Segíts megismerni a valós oltási helyzetet!

Kérdőív a Magyarországon élő, 16 éven felüli SZERVÁTÜLTETETT ÉS SZERVÁTÜLTETÉSRE VÁRÓ EMBEREK VÉDŐOLTÁSÁRÓL – 2021. áprilisában

Kedves Sorstársunk!

A márciusi felmérés eredményei szerint még 47% közületek nem kapott oltást.  Emiatt megkerestük az Országos Tisztifőorvost és a sajtóban is megjelenítettük a kérésünket, hogy vizsgálják felül a folyamatot. Mindezek sikereként is jelentősen felgyorsult az oltási folyamat.

Szeretnénk a jelen helyzetet ismét megismerni, hogy segíthessünk azoknak, akik még nem jutottak oltáshoz.

A korábbi felmérés eredménye:
https://www.trapilap.hu/a-szervatultetettek-oltasi-helyzete-2021-marciusaban/

EZT KELL TENNED, HA MÉG NEM HÍVTAK BE OLTÁSRA!

 1. Érdemes ellenőrizni, hogy sikeres-e a regisztráció!
  https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
 2. Akinek – bármi miatt – aktuálisan nincs érvényes TAJ kártyája, az is merjen regisztrálni, mert az oltás érvényes társadalombiztosítás nélkül is lehetséges
 3. Ha a regisztráció rendben, próbáld elérni a háziorvosodat (telefonon, emailen)
 4. Ha nincs háziorvosod, jelentkezz be a területileg illetékes háziorvoshoz
 5. Ha 18 éves nemrég múltál el és még a megszokott gyermekorvoshoz tartozol, akkor szükséges egy felnőtt háziorvoshoz való bejelentkezés!
 6. Ha nem történik semmi, ellenőrizd a NEAK-nál, hogy melyik háziorvoshoz vagy bejelentve, mert előfordulhatnak adminisztrációs hibák  (adatvedelem@neak.hu vagy 1818-as telefonszám)
 7. Ha 16 éves elmúlt, de még nincs 18 éves a szervátültetett gyermek, akkor a gyermekorvosnak kell a helyi kormányhivatal oltási részlegével felvenni a kapcsolatot, ahol megmondják a további útvonalat.
  Szükséges egy háziorvos- vagy szülő által írt dokumentum/email, melyben a szülő/háziorvos leírja, hogy a gyermek szervátültetett, ennek megfelelően immunszuppresszív gyógyszereket szed és a Magyar Transzplantációs Társaság szakmai ajánlása alapján a Pfizer oltás javasolt számára.  
  Szükséges lehet a transzplant. kezelőorvostól kapott ambuláns lap is, melyen szerepel, hogy az oltás javasolt, valamint a kezelőorvos elérhetősége.