Már a harmadik „Képzett beteg” a szegedieknek

Immár harmadik alkalommal tartottunk „Képzett beteg” programot a szegedi vesetranszplantáltak részére március 23–25. között, melynek ezúttal is a hódmezővásárhelyi Ginkgo Hotel adott otthont.

Pénteken kora délutántól érkeztek a résztvevők, a szegedi transzplantációs körzet megyéiből majd 5 órakor vette kezdetét a „Képzett beteg” program. Közel harminc, a szegedi régióhoz tartozó veseátültetett élt a lehetőséggel, hogy részt vegyen a programunkon.

Pénteken a bemutatkozás után egy játékos ismerkedési esttel oldottuk a hangulatot, majd szombat délelőtt Grózli Csaba és a Szegedi Tudományegyetem Transzplantációs Osztályának orvosai tartották meg előadásaikat. Az orvosi előadások blokkot egy kötetlen orvos-beteg fórum követte. Délután az életmódé és a sporté volt a főszerep dietetikus, fogorvos, orvos, sportolók és testnevelő tanár közreműködésével. Vacsora után, levezetésként örömtáncot tanulhattak a résztvevők. Vasárnap délelőtt pedig a lelki egészség blokkal zártuk a hétvégét. 

A hétvégén Berente Judit, a szövetség elnöke is köszöntötte a résztvevőket. Megnyitójában elmondta, hogy a program célja, hogy minél több tudással vértezzük fel a friss transzplantáltakat, annak érdekében, hogy a beültetett szervük minél tovább működjön. A másik cél pedig, hogy tagjai lehessenek a szervátültetettek helyi és országos közösségének, és ki tudják használni azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a közösségek kínálnak.

Ezután Tilhof Ingrid mesélte el a Szövetség történetét és mutatta be működését, és azokat a lehetőségeket, amit a beültetettek számára kínálunk.

Az eseményről készített részletes beszámolót a következő SZERVUSZ újság számában lehet majd elolvasni. Addig viszont az eseményről készített képeket ITT lehet megtekinteni.