Még ma sem hiszem el

Az UltraBalaton egy valóra vált álom: nem csak, hogy ott lehettem, de mindezt az új vesémmel tehettem! Amit néha még ma sem hiszek el!

Fanni 2019 januárja óta veseátültetett

Mióta vagy szervátültetett?
Három és fél hónapja kaptam új vesét.

Sportolsz –e valamit?

Igen, futok (főleg hosszútáv). Transzplantáltként ez volt az első verseny, amin részt vettem, de a műtét közelsége miatt „csak” 50-100 m-t futottam, viszont dializáltként már 2014. óta több félmaratont és egy 30 km-es versenyt is sikerrel, szintidőn belül teljesítettem.

Mit jelentett számodra az UB-n futni?
Egy valóra vált álmot, ugyanis nem csak, hogy ott lehettem es segíthettem a csapatot, hanem egy picit futhattam is, és mindezt az új vesémmel tehettem! Amit néha még ma sem hiszek el! 

Mi volt a legnehezebb pillanat?
Izgultam a csapatért! 🙂 

Milyen volt a csapat?
Szuper! Végig kitartottak, motivált voltak – még a néhol zord időjárási körülmények ellenére is-! Elmondhatatlanul büszke vagyok mindenkire, mert elképesztő dolgot vittek véghez! Megmutatták, hogy minden lehetséges, amit kitűzünk! Valamint úgy gondolom, mindenki ledöntötte a saját korlátait az általa teljesített távon, ami szintén nagyszerű érzés, ezt tapasztalatból tudom! 

Gondoltad-e a szervátültetés előtt, hogy képes leszel egyszer erre?
Igen, nagyon reméltem a dialízis alatt is, hogy a veseátültetést követően újabb versenyeken vehetek majd részt, de ez még nálam a jövő! 

Lesz-e más megmérettetés?
Előbb-utóbb igen, visszatérek a megszokott utcai versenyzéshez és a szervátültetettek nemzetközi versenyeihez (remélem)! De elōbb még teljesen fel kell épülnöm, ami rajtam biztosan nem fog múlni! 

Mit üzensz a többi transzplantáltnak-dializáltnak?

Hogy soha ne adják fel, és sportoljanak, mert mentálisan es fizikálisan is sokat jelent. Engem pl. a sport segített át a legnehezebb pillanatokon a több, mint 4,5 év dialízis alatt, valamint az életem más területein is!


Mit üzensz az embereknek, akik olvasnak rólad?

Ez egy nagyon egyszerű kérdés: Vigyázzanak az egészségükre, és ne vegyék magától értetődőnek azt, mert sajnos nem az. De a legfontosabb: Járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra, hogy amit lehet, megelőzzenek, ne sajnálják az időt az egészségükért cserébe, mert nincs fontosabb annál!