Szervátültetett sportolók lettek Pest megye legjobb speciális sportolói

Ebben az évben is a Pest megyei Városházán megrendezett Sportkarácsonyon vehették át az év legjobb Pest megyei sportolók különböző kategóriákban a kupákat: erre a díjra – kizárólag – a Pest megyei önkormányzatok jelölhetik a sportolókat.

Az idei év különlegessége számunkra az volt, hogy a speciális kategória mindhárom helyezését szervátültetett sportoló kapta.

Az első helyet Velkey-Guth Ádám (Trappancs Egyesület)  veseátültetett atléta vehette át. Ádám évek óta díjazottként vesz részt a Pest megyei Sportkarácsonyon, de most először sikerült megszereznie az első helyet, a Szervátültetettek Világjátékán elért eredményeiért, amely között 100 m és 200 m síkfutásban abszolút világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet – és ezzel a legnagyobb kupát.  Ádám rendkívül boldog, ráadásul ezekben a napokban tudta meg, hogy az M4 Év Sportolója díjra esélyesek között is szerepel a neve.

 

Edzője: Ecseki Dániel

A második helyezett Jeszenkovits Judit lett – Szervátültetettek Országos Szabadidő Sport Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesületének versenyzője –  aki kombinált vese+májtranszplantált úszóként, szintén a Szervátültetettek Világjátékán elért eredményei alapján érdemelte ki a kupát.  Az ünnepélyes díjátadóra elkísérte Szentendréről edzője, Mihály Norbert, hiszen a siker mindig közös!

Edzője: Mihály Norbert

 

A harmadik helyre Tóth Roland került (Trappancs Egyesület), aki tüdőtranszplantált teniszezőként, valamint a bronzérmes röplabdacsapat tagjaként utazott a Szervátültetettek Világjátékára. Édesanyja és testvére együtt örült vele a díjátadón.

Edzői: Székely Gabriella és Horváth Gábor

A Magyar Szervátültetettek Szövetségét Tilhof Ingrid, a Trappancs Egyesületet Feszt Tímea képviselte ezen a Sportkarácsonyon.

 

 

További képek a google galériában

és a facebookon.