Tájékoztató SZERVÁTÜLTETETTEKNEK a Covid-19 védőoltásról

Szervátültetetteknek szóló tájékoztató 2021. januárjában a COVID elleni védőoltásról

Javasoljuk minden 16 év fölötti szervátültetettnek, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon! Fontos tudni, hogy az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a védekezésben részt vevők elsőbbsége és a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg!

Jelenleg aki oltást kap:

I. Egészségügyi dolgozók
II. Szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek
III. 60 év felettiek, életkor szerinti csoportokban.

Szervátültetettek jelenleg az I-II. kategória alapján már kapják, illetve a III. csoport oltásánál szerepelhetnek majd, mint veszélyeztetett csoport, de ehhez regisztálni kell!

Szövetségünk a szakmával együtt dolgozik azon a lehetőségen, hogy az I-II kategórián kívül eső szervátültetettek egységes csoportként kerülhessenek beoltásra.

Fontos!

Csak az keresse oltás ügyben a kezelőorvosát, aki az I-II kategóriába esik, illetve ha értesítést kap az oltásról.

Arra kérjük a többieket,  hogy ne zavarják ezekkel a kérdésekkel orvosukat, mert nem tudnak több információt adni, viszont gátolja őket a normál munkavégzésben.

Kérjük szervátültetett sorstársainkat, hogy NE osszanak meg hallomásokat és újsághíreket különféle vakcinákról, hogy “mit kaphatunk és mit nem”, mert ez óriási káoszt okoz, okozott!

Rengeteg a tévhír, a valótlan állítás illetve néhány ember rémhírkeltése látható egyes oldalakon. Aki nem akarja beoltatni magát az ne tegye, de ne győzködjön erről másokat, mert ezzel más életét sodorja veszélybe és így már bűnt követ el.

Remélhetőleg hamarosan új hírrel is szolgálhatunk. Ha bármilyen változás történik, azt a szakma hivatalos csatornáján keresztül ezen az oldalon fogjátok megkapni. Addig türelmet kérünk, senki nem maradt le semmiről, viszont rengeteg energia ugyanarra a kérdésre újra és újra válaszolni. Az aktuális helyzetről azonnal hírt adunk!

Dr. Grózli Csaba

Magyar Szervátültetettek Szövetsége
2021. január 20.