Új padok a budapesti Transzplantációs Klinikán

1.6 millió Forint értékben, 10 speciális padot és mintegy 35 db speciális párnát adományozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének adományát Berente Judit elnök és Dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató adta át Prof. Dr. Máthé Zoltánnak, az intézet igazgatójának. A projekt hosszas előkészületet igényelt: sok idő telt el, mire a Szövetség minden szükséges engedély és szakvélemény birtokába került. Ennek oka, hogy hogy műemlék épületről van szó, valamint a tűzvédelmi és egyéb feltételeknek is meg kellett felelni. A padok elkészítését és az intézménybe szállításának költségeit egy névtelenséget kérő szervátültetett vállalta magára a Szövetség felhívására.

Az új padok az épület korabeli bútorzatához illeszkednek. Különlegességük, hogy a folyosó kisebb nagyobb zugaira egyedileg lettek méretezve, így szinte észrevétlenül növelték meg a férőhelyek számát.

 

Prof Dr. Máthé Zoltán megköszönte a Magyar Szervátültetettek Szövetségének adományát; kiemelte, hogy a klinikán évről évre emelkedik az átültetések száma, ami sok szervre váró embernek ad új életet. Az épületben számtalan új beruházásra került sor, amelynek keretében megújult többek között a sterilizáló, valamint korszerű műszerekkel gazdagodott az intenzív osztály is.

Berente Judit köszönetét fejezte ki a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika valamennyi dolgozójának, hogy a szervátültetettek ellátását megfelelő színvonalon biztosítják. Hozzátette, hogy a várakozást hivatottak kényelmesebbé tenni azok a speciális párnák, amelyek a már meglévő fapadok ülőfelületeire kerültek, valamint az újabb, 27 ülőhelyet biztosító korhű padok.

A gyógyszerszint meghatározások és kiegészítő vizsgálatok miatt a szervátültetettek egy-egy kontroll során jóval hosszabb időt töltenek az intézmény falai között, mint más betegcsoportok. A Szövetség a jövőben is igyekszik a klinikával együttműködve támogatni és segíteni a szervátültetettek minőségi ellátását.

 

 

16 millió forintos adományt kapott a Transzplantációs és Sebészeti Klinika – Semmelweis Hírek

Szervátültetettek ajándéka a Transzplantációs Klinikának – Weborvos