XXII. Szervátültetettek Világjátéka 1. versenynap

A mai nappal kezdetét vették a XXII. Szervátültetettek Világjátékának versenyei.

Röplabda csapatunk körmérkőzésekkel kezdett. Az angol csapattal játszott első meccs döntetlen lett, majd a következő ellenfél az amerikai csapat volt, akik ellen sima győzelmet aratott a magyar csapat, ám húzóemberünk egy rossz ugrás következtében lesérült, így az igen erős argentin válogatott ellen nélküle folytatódott a verseny. Nagyon szoros, rendkívül izgalmas meccset játszottunk, melyet végül az argentin csapat nyert, így a magyarok az 5. helyen végezve búcsúztak a Világjátéktól.

Női petanqoe versenyzőink szépen meneteltek. Tóth Irma a 40-49-es korosztályban, míg Hanyu Zsuzsanna az 50-59-es korosztályban végzett az ötödik helyen, Székelyné Burja Ilona a korosztályában a bronzérmet szerezte meg. A férfiaknál Balogh László, Czinczás Róbert és Zsuppán László nagyon szoros meccseket játszottak, a legjobb 16 közé jutottak be. Varga Viktor kiegyensúlyozott játékkal, élete első nemzetközi versenyén a harmadik helyen végzett korosztályában.

Az 5km-es utcai futásban négy versenyzőnk indult. Mezei Gergő a harmadik helyen végzett, Déri Dávid a negyedik helyen ért célba, Venyercsán László a nyolcadik lett, Zilaj Csaba pedig tízedikként futott be. Ezen a versenyen még egy bronzérem született, mégpedig a minimarton csapaté (Déri, Mezei, Venyercsán), ahol a legjobb három időeredményt vették figyelembe az összesítésnél.

Az 5km-es táv után egy, a Világjátékhoz kapcsolódó 3 km-es jótékonysági utcai futás (Gift of life) is megrendezésre került, melyen a magyar csapat legfiatalabb szervátültetett atlétája, Nagy Réka (15) indult, aki a rendkívül népes mezőnyben harmadik helyen ért célba, második lányként.