XXII. Szervátültetettek Világjátéka 2. versenynap

Ma kerékpár, petanque és bowling sportágban volt érdekelt a magyar csapat.

Déri Dávid és Mezei Gergő a kerékpár 10 km-es időfutamát teljesítették sikeresen. A technikás, szeles pályán a briteket megelőzve értek mindketten célba; Gergő a második, míg Dávid a kilencedik helyen.

Petanquenál a párosainkért szurkolhattunk. Székelyné Burja Ilona és Hanyu Zsuzsanna kiegyensúlyozott játéka ma is meghozta gyümölcsét. Az ezüstérmet szerezték meg korcsoportjukban.

Czinczás Róbert Varga Viktorral küzdötte fel magát egészen a dobogóig. Nagyon szoros és izgalmas meccsekkel meneteltek lassan előre, és végül ők is dobogóra állhattak. Másodikak lettek.

A bowlingban is ünnepelhettünk. A csapat első aranyérmét nagyszerű játékkal Czakóné Szabó Mária szerezte meg, Hasznos Szabina szintén kitűnt korosztályában a mezőnyből, megvédte világbajnoki címét; Lukács Alajosné ezüstérmet szerzett, Fitos Erika pedig élete első nemzetközi versenyén a hetedik helyen végzett egyéniben. A férfiak is remekeltek. Juhász Zoltán 176-os átalaggal 30 induló közül lett aranyérmes, Zsuppán László korosztályában a dobogó második, míg Soós Sándor harmadik fokára állhatott fel.