12 órás műtét és isteni beavatkozás

Hasznos Szabina életét tíz évvel ezelőtt a máj- és veseátültetés mentette meg. Szabina azóta rendszeresen sportol, részt vesz különböző jótékonysági futásokon, és lelkileg is támogatja azokat, akikre hasonló beavatkozás vár.

„Két hónapos koromban kerültem a budapesti I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Újszülött osztályára, ahol hamarosan kiderült a pontos diagnózis: policisztás vesebetegségem és májfibrózisom van. A szüleim a kezdeti sokk után elfogadták a tényeket, és kitanulták, hogy mit kell kezdeni a betegségemmel.” – Meséli Szabina az NLcafénak adott interjújában.

Ahhoz, hogy valaki az életmentő műtétet megkapja, a körülményekhez képest egészségesnek kell lennie. Nem lehet még náthás sem. Szabinát 2008. június 17-én este fél kilenckor hívták fel a Transzplantációs Klinikáról, hogy megfelelő szerveket találtak a számára.

„Több mint tizenkét órás műtét várt rám. Nem volt időm gondolkodni, csak átesni a hatalmas műtéten. Isteni gondviselésben is részem volt, mert egyszerre kaptam meg mindkét szervet. Majd amikor az intenzív osztályon magamhoz tértem, már dolgozott bennem a két szerv… Rengeteg cső kandikált ki belőlem, de napról napra, hétről hétre erősödtem, elkezdtem újra érezni az ízeket. És a gépekről is lekerülhettem. Egyetlen ellenségem maradt, a szteroid, amit kapnom kellett. Ha a tükörbe néztem, egy óriási lufit láttam a fejem helyett, de tudtam, hogy ez csak átmeneti jelenség.” – árulja el Papp Noéminek az NLcafé újságírójának.

Azt is elmeséli, hogy a műtét óta két születésnapot ünnepel, egyet februárban, egyet pedig júniusban. A nyári születésnapján – úgy ahogyan az ismeretlen donorok emléknapján – mindig gyújt egy gyertyát,  azért az emberért, aki megmentette az életét.

 

A teljes interjú a NlCafe oldalán  olvasható →