Az idei karácsonyom lesz a legjobb!

Kislány koromban mindig szerettem a karácsonyokat és alig vártam, hogy édesanyámmal feldíszítsük a fenyőfát. Nagymamámmal tökös kalácsot sütöttünk amit mindig jó forrón kezdtem el enni mert annyira szerettem. Apukáméknál pedig az egész család összeül minden december 25.-én egy nagy ebédre amit imádtam mert ilyenkor sokat tudtam lenni a távoli rokonokkal is.

2017. októberében – amikor kiderült, hogy májra van szükségem – csak a májtranszplantáció gondolata körül forgott minden. Mire jött a karácsony, semmire nem volt időnk. Szaladtunk a kórházba mert nagyon viszkettem, tetőtől talpig be voltam sárgulva és december 26-án megtelt a hasam aszcitesszel. Mégis akkor is bennem volt, hogy karácsony van és legalább a szeretteimmel lehetek. Sőt még inkább felerősödött bennem az, hogy lehet ez lesz az utolsó karácsonyom.

2018. novemberében megtörtént a transzplantációm, ami új életet adott. Karácsonykor az is mérhetetlen boldogsággal töltött el, hogy tudtam, ha odaülök az asztalhoz, kedvemre ihatok ehetek bármit és bármennyit. Nekem is volt erőm fát díszíteni és sokkal több nevetéssel telt apuéknál is az ebéd. 

Idén pedig le sem lehet lőni. Kicsit elment mostanra a kedvem a karácsonytól, mert a tavalyiról maradt egy rosszabb élmény, de elhatároztam, hogy idén már csak azért is csudaszép karácsonyunk lesz. Vettem karácsonyi pulcsikat, zoknit, ágyneműt és így bármerre nézek a szobába karácsony van. Most már én sütöm a sütiket is és anyával felosztottuk a menüt. Sőt: most már van elég erőm ahhoz is, hogy megvegyem a kellékeket, amiket anya nem tud mert nem ér rá és saját kezűleg készített ajándékokat is fogok adni a szeretteimnek és az iskolás barátaimmal is karácsonyozhatok a suliban,  amit tavaly és előtte nem tehettem meg.

Szóval az idei karácsonyom lesz a legjobb mert az új májammal (Ödönkével)  már mindent együtt élvezhetünk ki.

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Stangliczky Kata