Boldog Karácsonyt!

Szervátültetés: az orvostudomány csodája. Az élet csodája, az új élet esélye.  

Egy intenzív osztályon fekvő halott. Egy autóroncsból kihúzott balesetes. Egy agyvérzésben elhunyt áldozat. Gyászoló család és hozzátartozók. Sokunk életében előforduló, nehéz időszakok, amelyek feldolgozása sokszor évekbe telik vagy talán egy örökkévalóságba.
Mindeközben valahol egy elkeseredett, megfásult, küzdelembe belefáradt ugyanakkor bizakodó beteg egy egészséges élet reményében, új szervre vár. Egy másik testben feladatait már beteljesített szervre.
Amikor befut a hívás a szívünk kalapálni kezd, ki megkönnyebbül, ki ujjong örömében, ki összezavarodva-kapkodva kezd készülődni.
Mentő, koordinátor, ápolók, sebészek, műtőssegédek megfeszített munkájával, órákkal később megtörténik a csoda, elkezdődik egy új élet.
Mindeközben csaponganak a gondolataink, sírunk, örömködünk, szorongunk, féltjük magunkat, egészségünket, a legnagyobb kincsünket, melyet Ismeretlen Donorainknak is köszönhetünk.

KÖSZÖNJÜK, hogy itt lehetünk!”

(Kőműves Luca – elhangzott az Ismeretlen Donor Kopjafájánál)

Igyekszünk élni az új eséllyel, amit egészen biztosan azért kaptunk, mert van még dolgunk.  Szeretnénk, ha minden szervátültetett ember tudna a lehetőségről, hogy csatlakozhat egyesületeinken keresztül programjainkhoz, akár sportolóként, akár a rehabilitációs programok résztvevőjeként.

Mosolygó szívvel tekinthetünk vissza erre az évre, hiszen rengeteg jó dolog történt velünk: 

  • A rehabilitációs programunk („Képzett beteg”) sikeresen folytatódott,
  • a Szervátültetettek Világjátékán ismét fantasztikusan szerepelt a Magyar Szervátültetett Válogatott,
  • a korábban hiányzó utánpótlás nemcsak megérkezett hanem egyre többen vannak,
  • a szervátültetett sportolók egyre több helyen kapnak elismerést,  az „Év Sportolója” díjra is sokkal többen jelöltek, mint amennyit remélni tudtunk volna,
  • a megújult SZERVUSZ újság soha nem látott számban és ütemben fogy, a jelek szerint rajtunk kívül az olvasóink is nagyon szeretik,
  • a szintén megújult honlapunk folyamatosan épül és egyre több cikk olvasható rajta,

és még sorolhatnánk, de a részletes visszatekintető elkészítése már a jövő év feladata.

 

Rengeteg embernek tartozunk köszönettel:  a legváratlanabb helyekről is kaptunk elismerést, támogatást, segítséget.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

Áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánunk!

,,A múltból nézve létrejöttünk esélye gyakorlatilag nulla, szédületes mázli, hogy itt lehetünk. Külön szerencse, hogy az irdatlan időfolyam jelent jelző vékonyka sávja éppen most halad a nekünk szánt időszak felett, felvillantva létezésünk lángját két végtelen halál között egy pillanatra. Kiválasztottak vagyunk, értékes az élet. Ez a valószerűtlen világ pedig rendkívül izgalmas és megismerésre vár. Ne csukjuk be szemünket hát, még ha ennek az is az ára, hogy néha pupillánkra vetül az örök elmúlás árnya.” (Boldogkői Zsolt)