Komárom Esztergom Megyei Egyesület téli-tavaszi eseményei 

Sportos természetjárás kulturális programok kíséretében

Hagyományos évindító sportnap a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Egyesületénél 

Az idén is korán kezdte programjait a Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesülete (SZKEM SE) Január első hétvégéjén kiránduló és sportnapot tartottunk, hogy a karácsonyi és újévi plusz kalóriáinkat egy kis mozgással próbáljuk leküzdeni.

10 órakor gyülekeztünk és indultunk a Turul-emlékműhöz, ahol forró teával és forralt borral boldog új évet kívántak egymásnak tagjaink. Ezután egy kényelmes 1,5 órás sétát tettünk a tanösvényen keresztül a Szelim-barlanghoz és vissza a parkolóba, az emlékműhöz, ahonnan a T-Busz Közlekedési KFT-től kapott busszal utaztunk a Golden Bowling teremhez.

A bowlingteremben egy könnyű kis ebéddel folytatódott a napunk. Ezután 2 órás közös bowlingozásra és biliárdozásra került sor.  

A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, és azzal az örömmel tért haza, hogy ismét mozgással tett az egészsége megőrzéséért.  

Szeretnék köszönetet mondani a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft-nek és Kapui László úrnak a segítségért.  

Bábolnai strandolás

A téli napok után úgy gondoltuk, hogy ránk fér már egy kis lazítás. Egyesületi tagjainknak, így relaxációs programot szerveztünk február közepén a nemrég nyílt Bábolnai Strand és Termálfürdőbe.  

A Bábolna Strand- és Termálfürdő 2020 nyarán nyitotta meg újra a kapuit. Története a 80-as évek elejére nyúlik vissza, az ekkor fúrt kutakból 38 és 51°C-os víz tört fel, és kiderült.

Az is kiderült, hogy 1200 méter mélyről érkező víz kiválóan alkalmas mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Három évtized várakozás után az önkormányzat Bábolna történetének legnagyobb komplex beruházását hajtotta végre. 

Mi kell a jó hangulathoz? Jó emberek, jó helyszín, jó idő és jókedv. Ezek közül egyik sem hiányzott! Lelkes kis csapatunk a termálvizes medencékben pihenve élénk eszmecserét folytatott az egyesület életről, sportról és a jövőbeni kihívásokról. 

Nőnapi túra 

A Szervátültetettek Komárom–Esztergom Megyei Egyesülete március első vasárnapjára szervezett hóvirágtúrát a Gerecsébe. Kellemes napsütéses időben a Turul-emlékműtől indult kis létszámú, de lelkes csapatunk. A nehezebb utat választva jutottunk el a Ranzinger Vince-kilátóhoz.

A Ranzinger Vince néhai bányamérnök tiszteletére épült 30 méter magas, 156 lépcsőből álló kilátót 1980-ban adták át a Tatabánya felett magasodó Csúcsos-hegyen, majd 2008-ban nagyszabású felújítást hajtottak végre rajta.  

Utunk végállomásának a János-forrást választottuk. Mindössze 3,5 km-t tettünk meg, de a szintkülönbség meghaladta a 150 métert is. A meredek hegyoldal nehezítette a lejutást, de a látvány minden verejtékcseppért kárpótolt, ugyanis a Kő-hegy északi oldalát hóvirágmező borította.

A fiúk rögtön megragadták az alkalmat, hogy ott helyben nőnap alkalmából felköszöntsenek bennünket – nem virágszedéssel -, de a hóvirágok közötti emlékfotózással.   

Elhatároztuk, hogy hagyományteremtő szándékkal évről-évre újra megrendezzük a nőnapi hóvirágtúrát.   

  

Vargáné Rimaszombati Judit  és Varga Viktor

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.