Így kaphatsz támogatást településed önkormányzatától

Van egy olyan lehetőség, amelynek utána jártunk és fontos,  hogy tudjatok róla. Mivel mi, a fogyatékkal élők csoportjába tartozunk, ezért  igénybe tudjátok venni  azokat a lehetőségeket, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma múlt héti intézkedése tartalmaz. Eszerint lehetőség van az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására.

Arra kérünk, hogy akkor vedd igénybe ezt a lehetőséget, ha valóban rászorulsz. A lehetőségre pedig hívd fel sorstársad figyelmét is!

Az intézkedési terv 9 pontból áll és az önkormányzat hajtja végre, ezért hozzájuk kell fordulnod.

A legfontosabb: Jelentkezzetek be az önkormányzatnál, hogy tudjanak rólatok. Az önkormányzathoz tartozik az egyedül maradt fogyatékos személyek elemi szükségleteinek kielégítése, így:

  • bevásárlásaik intézése, megfelelő élelmezésük, étkeztetésük, valamint a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása.
  • önkénteseket toboroznak a fogyatékkal élők segítésére.
  • a fogyatékos személyek és családjaik számára ingyenes wifi hálózat biztosítása, a meglévő infokommunikációs eszközökre a mindennapjaikat segítő applikációk telepítése és ezen alkalmazások használatának betanítása.
  • törekedni kell arra, hogy azon fogyatékos személyek, akik nem rendelkeznek megfelelő infokommunikációs eszközökkel, megfelelő eszközökhöz jussanak.

Arra biztatunk mindenkit, akinek szüksége van segítségre, keresse fel a lakóhelye szerinti önkormányzatot, ahol bővebb információt kaphattok az intézkedésekről.

Aki pedig részletesen szeretné elolvasni az Emberi Erőforrások Minisztériuma Intézkedési tervét az a következő dokumentumban megteheti:

[gview file=”https://www.trapilap.hu/wp-content/uploads/2020/04/otthonukban-elo-fogyatekos-szemelyek-intezkedesi-terv.pdf”]