Ismeretlen Donorok Emléknapja 2019

A március 21-én emlékezzünk együtt donorainkra, és gyújtsunk gyertyát otthonainkban.

“Ha eljön a nap, amikor a testem egy fehér lepedőn fekszik egy gondosan megágyazott matracon egy kórházban és az orvos kimondja, hogy az agyam megszűnt működni és akármilyen okból, de az életem megállt: Adjátok a szememet egy olyan embernek, aki sohasem látta a napfelkeltét, egy kisgyermek arcát vagy a szerelmet egy nő szemében. Adjátok a szívemet egy olyan személynek, akinek a saját szíve nem okozott mást, csak végtelen fájdalmas napokat. Adjátok a véremet egy olyan tinédzsernek, akit az autója roncsai alól húznak ki, hogy láthassa az unokáit játszani. Adjátok a veséimet olyanoknak, akiknek az élete egy géphez kötött. Vigyétek a csontjaim, minden izmom, minden szálat és ideget a testemből, hogy lehetővé tehessék, hogy egy béna gyerek járni tudjon. Vizsgáljátok meg testem minden apró szögletét. Vigyétek minden sejtjét, ha szükséges és növesszétek őket, hogy egy napon egy néma fiú felkiálthasson egy denevér láttán és egy süket lány meghallhassa az ablakát verdeső esőt. Égessétek el azt, ami belőlem megmaradt és szórjátok szét hamvaim a szélbe, hogy növekedni tudjanak a virágok. Ha valamit mégis el kell temetnetek, azok legyenek a hibáim, a gyöngeségeim és az előítéleteim. Ha emlékezni akartok rám, tegyétek azt egy kedves cselekedettel vagy szóval egy olyannak, akinek szüksége van rá…”

Robert N Test /Emlékezni rám/

Március 21. minden évben az a nap, amikor az Ismeretlen Donorok Kopjafájánál megköszönhetjük, hogy itt lehetünk és tiszteletünket fejezhetjük ki nekik és családjuknak.

Emlékezzünk együtt. KÖSZÖNJÜK AZ ÉLETET!

A megemlékezést élőben közvetítjük majd a Szövetség facebook oldalán, így ha személyesen nem is, de lélekben mindenki velünk lehet. Tervezett időtartam kb 30 perc.
Facebook eseményünk: https://www.facebook.com/events/2331489120203370/