Rajtad is múlik!

Miről is szól a Képzett beteg program?
Minden, amit jó lett volna tudni már ez elején…

2015. novemberében indítottuk útjára rehabilitációs hétvégénket az 1 éven belüli szervátültetetteknek és hozzátartozóiknak. A frissen műtött szervátültetett emberek sokszor nem tudják, hogy hova induljanak el a műtét után, hova tartoznak, mit szabad tenniük és mit nem. Célunk a rendezvényekkel, hogy mi – a Szövetség munkatársai -, mint szenior transzplantáltak olyan információkat adjuk át a szervátültetetteknek, melyeket anno mi nem kaptunk meg a műtét után, de tudjuk, hogy nélkülözhetetlenek.

A legfontosabb feladatunknak tartjuk, hogy átlendítsük a résztvevőket a kezdeti nehézségeken, és segítsük a társadalomba való visszailleszkedésüket. A rendezvényeket szerv-specifikusan, a szervátültető központok közelébe szervezzük a központok orvosainak bevonásával, és szenior szervátültetettekkel. A két és fél napos bentlakásos hétvége szervátültetettek számára ingyenes.

Péntek este egy játékos ismerkedési esttel oldjuk a hangulatot, majd szombat délelőtt az orvosi blokkban szakmai előadásokat hallhatnak az érintetettek betegnyelven, és része a programnak az előadások után egy orvos-beteg fórum is. Itt a „betegek” bármit kérdezhetnek. Délután az életmód blokkban egy dietetikus közreműködésével a helyes táplálkozásról halhatnak előadást, majd a mozgás és a sport szerepének fontosságát mutatjuk be.

Elmondjuk, hogy miért fontos a testmozgás, miért fontos az edzettség, és megmutatjuk azokat a sportolási lehetőségeket, melyeket a szövetség keretein belül űzhetnek. Végül az utolsó rész – vasárnap délelőtt- a lelki egészség blokk, amelyen pszichológus és családterapeuta vesz részt, és segítik a lelki problémákban való eligazodást.

A programnak nagyon nagy sikere szokott lenni minden alkalommal.

Tovább a 2020-as Programnaptárra!

Rajtad is múlik

Képezd magad!

Előadások

Hasznos tippek!

Inspiráló történetek

Sorstársak beszámolói

Orvosi tanácsok

Szakmai válaszok

Izgalmas játékok

Vidám percek

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider