Képzett beteg programjaink 1- 2 éve transzplantáltaknak

Szervátültetett részére a részvétel ingyenes. Bővebb információ a kezelőorvosoknál, illetve:  mszsz@trapilap.hu

2014 novemberében indítottuk útjára rehabilitáció hétvégénket a „Képzett beteg” program keretein belül. Programunk célja, hogy minél több friss szervátültetett embert elérjünk, és Mi szervezők és egyben szenior transzplantáltak, tapasztalatainkkal átsegítsük Őket a kezdeti nehézségeken, segítsük a társadalomba való visszailleszkedésüket.

Rajtad is múlik

Képezd magad!

Előadások

Hasznos tippek!

Inspiráló történetek

Sorstársak beszámolói

Orvosi tanácsok

Szakmai válaszok

Izgalmas játékok

Vidám percek

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

A rehabilitációs hétvégéket lehetőségeinkhez mérten igyekszünk az összes szervátültetést végző centrumhoz elvinni, és minden szervre kiterjeszteni. Az elmúlt években a budapesti, szegedi és pécsi klinika veseátültetettjei, illetve a májátültetettek számára sikerült elérhetővé tenni több alkalommal is a programot.

A rehabilitációs hétvégék egy tematika köré épülnek: A péntek délutáni érkezés után délután 5 órakor tartjuk megnyitónkat, ahol Berente Judit elnök köszönti a résztvevőket, Tilhof Ingrid alelnök által pedig betekintést nyerhetnek a szövetség mindennapjaiba, működésébe és megismerhetik történetét. Gallus Edit és Tusor Lilla szakemberek közreműködésével vacsora után egy játékos ismerkedési esttel oldjuk a hangulatot. A szombat délelőtt az orvosi, ismeretterjesztő előadásoké, mikor is az adott transzplantációs centrum kezelő/utógondozó orvosai tartják meg előadásaikat, és utána egy kötetlen fórum veszi kezdetét a betegek és orvosaik között. Délután az életmódé és a sporté a főszerep. Zsibrita Kinga dietetikus az étkezés fontosságáról beszél, Kiss Erzsébet testneveléstanár és újságíró különböző mozgásformákkal és pozitív példákkal ösztönzi a résztvevőket, hogy találják meg a számukra legmegfelelőbb mozgásformát. Dr. Tóth Szabolcs, a szervátültetett válogatott csapatorvosa szintén a mindennapi testmozgás fontosságáról beszél.

A délutáni előadások sorát Berente Judit zárja, bemutatja a szervátültetett hazai és nemzetközi sportjának történetét és fejlődését. Vacsora után a szombatot egy fakultatív szórakoztató játékkal zárjuk. Vasárnap a lelki egészség kerül sorra. Gallus Edit családterapeuta és Tusor Lilla pszichológus a szervátültetést követő lelki nehézségeket mutatja be a hallgatóságnak nagyszerű példákon keresztül.

A programnak nagyon nagy sikere szokott lenni.

Tovább a 2020-as Programnaptárra!