Szendi János veseátültetett sportolónk a Hírességek Csarnokában!

A World Transplant Games Federation (WTGF) különleges díja a Hírességek csarnoka/Hall of Fame, amelyet azoknak a szervátültetett sportolóknak ítélnek oda, akik életük során már 15 alkalommal vettek részt a Szervátültetettek Világjátékán. A Hírességek Csarnokának legújabb tagja Szendi János kétszeres veseátültetett sportoló, aki a megnyitó ünnepélyen vehette át a díjat.

Szendi János tatai sportoló 1992-ben kapott először új vesét, amely 15 évig működött. 2007-ben azonban újra művesekezelésre szorult, majd 2008 tavaszán második veseátültetésen esett át.

János gyermekkora óta sportol, ezért természetes volt számára, hogy szervátültetettként is folytassa ezt a tevékenységet. Asztaliteniszezőként és a röplabda csapat tagjaként is az elmúlt 25 évben számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kiváló eredményeket.

Az idei Szervátültetettek Világjátékán három érmet nyert:

Az egyéni- és a vegyespáros asztalitenisz-versenyben bronzérmet szerzett, a férfipárosok versenyében pedig – csontvelő-transzplantált társával, Bácsi Bernáttal – megszerezte a korosztályos világbajnoki címet. Így János 1 arany- és 2 bronzérmet vihetett haza a nemzetközi megmérettetésről.