Szervátültetettek és szervátültetésre várók kvalifikációs atlétika versenye

Április 10-én tavaszias időben zajlott le a szervátültetettek és dializáltak atlétika versenye

A Trappancs Egyesület rendezésében került sor a budapesti Margitszigeti Atlétika Centrumban a szervátültetettek és szervátültetésre várók kvalifikációs atlétika versenyére.

Az időpont az eredetileg tervezett időponthoz képest a nem túl kellemes időpont miatt csúszott: Az igen zord április eleji időjárás miatt csúszott át a szervátültetettek és dializáltak atlétika versenye erre a vasárnapra.

Az időjósokat figyelve kicsit aggódtunk, hogy a halasztás ellenére is meg fogunk fagyni. Rosszabb esetben el is fogunk ázni, de szerencsére nem így történt. Napsütéses – szélvédett helyen kifejezetten kellemes – időben gyűltünk össze az atlétikapályán.  

Örömmel üdvözöltük az új versenyzőinket, akik nemcsak lelkesek, hanem ügyesnek is bizonyultak, és feltett szándékuk rendszeres edzéssel még tovább fejlődni.  

Atlétáink futottak, gyalogoltak, súlyt löktek és diszkoszt vetettek.

Örömmel láttuk, hogy versenyzőink rendkívül felkészültek és mindent megtesznek azért, hogy részt vehessenek az augusztus végén Oxfordban megrendezésre kerülő Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán.

A korábbi nemzetközi versenyeken szerepelt vesetranszplantált versenyzőink – Gelencsér Róbert, Nagy Réka, Molnár Ferenc, Mezei Gergő, Kóródi István – mellett Zilaj Csaba – csontvelőtranszplantált versenyzőnk próbálta a lehető legtöbbet nyújtani.

A rendkívül jó hangulatú verseny végén abban maradtunk, hogy április 24-én folytatjuk a munkát. A két kvalifikációs verseny végén, a második verseny után tervezzük az összevont eredményhirdetést is.

Feszt Tímea

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.