Szervátültetettek és szervátültetésre várók asztalitenisz kvalifikációs versenye

Asztalitenisz-verseny a Magyar Szív- és Tüdőátültetettek Egyesülete szervezésében

A budapesti edzéshelyszínen, a Pingpong Várban került megrendezésre február második szombatján az idei első kvalifikációs asztalitenisz – verseny, amit a korábbinál sokkal nagyobb mértékű érdeklődés kísért.  

Milos Imre szövetségi asztalitenisz -edzőnk – a verseny lebonyolítója – a sorsolást követően a férfiaknál két csoportot alakított ki, ahol körmérkőzések útján kerültek ki a győztesek. Az ifjúsági és a női mezőnyben is minden versenyző játszott valamennyi ellenfelével, s az egymás elleni mérkőzések eredményei adták a helyezések sorrendjét.  

A népes mezőny látványos és sok esetben magas színvonalú mérkőzéseket hozott. A nap második felében párosok és vegyespárosok változatos küzdelmeket tartogattak, élvezetes élményt nyújtott a játék a laikus szemlélői számára. 

Tóthné Pataki Csilla 

Egy asztalitenisz verseny margójára 

Mottó: 

Ha sehogy nem megy jól, – Óó! 
Ha sehogy nem tudod jól, – Óó! 
Hát csináld rosszul, és csak élvezd 

(Forrás: Geszti Péter Jazz+Az, Csináld rosszul és csak élvezd)  

Nekem ez most összejött!

A Pingpong Várban, február 12-én, asztalitenisz kvalifikációs versenyen, ahol a transzplantált női egyéniben játszhattam nagy egyéniségek ellen, az esélytelenek nyugalmával indultam, de legalább végre kimozdultam a bezártságból egy remek hangulatú eseményre. A vidáman pattogó labdák, a megnyert és elveszített meccsek háttérzajában, transzplantált sporttársaimmal találkoztam és beszélgettem.  

Magamról annyit, hogy szívtranszplantált vagyok, immár 7 éve, és nagyon élvezem az új életemet, ám covid és egyéb tényezők engem is a falak közé zártak, ahogy ez sok más sorstársammal és egészséges emberekkel, gyerekekkel is megtörtént.

Minden okom megvan az örömre, akkor is, ha nem pingpongozom jól. Az élet örömére és ajándék voltára megtanított a sok újraélesztés, ami akár végzetes kimenetelű is lehetett volna…

Ám a Gondviselés másként döntött, és én még mindig itt vagyok.

Anno imádkoztam a fiaimért, hogy ha én már nem leszek, akkor is sikerüljön valahogy az érettségijük. Nem voltam biztos abban, hogy jól neveltem őket. Sikerült az érettségijük. Ott voltam a diplomaosztójukon, egyéb sikereikben is osztozhattam, sőt a múlt nyáron oltár elé vezethettem a kisebbik fiamat, és az esküvőjén önfeledten táncolhattam.  

Családi örökség a szívizom elhalás betegség, ami miatt a transzplantációra sor került. Ezt stroke-os fiútesóm sem kerülhette el, és a covid időszak alatt nála is sikeres szívtranszplantációt hajtottak végre. Úgy alakult, hogy én gondoztam őt. A Gondviselés feladatot rótt rám. Nehéz időszakon vagyunk túl.  

Azt vallom, hogy a nehézségek azért vannak, hogy megoldjuk őket. Lehet, hogy nem mindent csinálok jól, vagy tökéletesen. És akkor mi van? De csinálom, és élvezem.

Az asztalitenisszel is így vagyok. Most hétvégén láttam, hova lehetne fejlődni. Elhatároztam, élek azzal a lehetőséggel, hogy a törött csuklóm ellenére is elkezdek edzésre járni, Milos Imre asztaliteniszedző is biztat, pedig látta mennyi hiányosságom van.  

Akkor hát, csak pattogjon az a labda! Én élvezem a hangját és bízom benne, hogy a jövőben fejlődni is fogok. Rajtam ne múljon! 

Gyertek Ti is! 

Horváth Szerén 

Verseny eredmények: 

Ifjúsági: 

1. Móricz Barnabás 

2. Varga Dominik 

3. Hollós Daniel 

Női egyéni:  

1. Almagro Carmen
2. Szabó Gabriella 
3. Jeszenkovits Judit  
   Pataki Csilla 

Férfi egyéni: 

1. Bácsi Bernát 
2. Szendi János  
3. Kóka Zoltán    
   Gubai György  

Vegyes páros: 

1. Bácsi Bernát – Szabó Gabriella 
2. Szendi János – Almagro Carmen 
3. Gubai György – Jeszenkovits Judit 
4.  Kóka Zoltán – Pataki Csilla 

Férfi (női) páros: 

1. Bácsi Bernát – Szendi János  
2. Gubai György – Kóka Zoltán  
3. Móricz Gábor – Póra Sándor 
  Almagro Carmen – Szabó Gabriella 

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.