Szervátültetettek és szervátültetésre várók tollaslabda kvalifikációs versenye

Az idei első tollaslabda válogató verseny

Az első idei kvalifikációs tollaslabda verseny idén február 25-én pénteken került megrendezésre.

Az eseménynek a Hódos Tamás Tollaslabda Csarnok adott helyet, ez az a helyszín, ahol a tollaslabda edzéseink is folynak.  

A versenyt a Magyar Transzplantáltak Kulturális és Sport Egyesülete rendezte, a versenyen Vajtó-Tilhof Ingrid – az MTSE elnöke – adta át a helyezetteknek járó elismeréseket. 

Kiváló edzőnk – Király Ákos – szakmai irányítása mellett dinamikusan és pörgősen zajlott az esemény. Női- és férfi páros mérkőzéseket, egyéni versenyszámokat, valamint vegyes páros találkozókat is láthattunk.

Az izgalmas mérkőzések izgalmas eredményeket, sokszor döntő szettes megmérettetéseket hoztak, a játékosok nem kímélték magukat és megmutatták, hogy rendkívül jó formában vannak.

A verseny az augusztusban Oxfordban megrendezésre kerülő Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságának kvalifikációs helyezései miatt (is) fontos a versenyzőknek. Emellett mindig egyfajta jó értelemben vett presztízs is a játékosok között, aki akár vidéken, akár a budapesti edzéseken sokat gyakorolnak, hogy játékuk még kifinomultabb legyen. 

Örülünk, hogy régi és új játékosok is megjelentek az eseményen és egyúttal köszönjük Ákos és Ingrid kiváló szervezését és profi hozzáállásukat.  

A következő tollaslabda válogató verseny Győrben kerül megrendezésre áprilisban, melyet nagyon várunk már mindannyian!

Poós Gergő

Február 25. tollaslabda válogató verseny eredmények 

Női egyéni 

1. Hanyu Zsuzsanna 
2. Varga Krisztina 

Vegyes páros 

1. Orbán Attila-Hanyu Zsuzsanna 
2. Poós Gergő-Varga Krisztina 

Férfi páros 

1. Orbán Attila – Poós Gergő 
2. Lakatos András-Somogyi Farkas Pál 
3. Bodnár Bence-Somogyi Farkas Tamás 

Férfi egyéni 

1. Somogyi Farkas Pál 
2. Lakatos András 
3. Orbán Attila 
4. Somogyi Farkas Tamás