XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Megnyitó Ünnepség

A 7 szervátültetett versenyző és 3 kísérőjük megérkezett a Kanadába, a Szervátültetettek Téli Világjátékának helyszínére.

A lesikló versenyek a Mount Norquay pályáin, az északi számok a Canmore Nordic Centrumban, kerülnek megrendezésre. A csapattagok ma megnézték mind az alpesi, mind az északi pályákat, és átmozgató edzést tartottak. A körülmények kitűnőek, kiváló minőségű friss hó van a pályákon.

Vasárnap este ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka.

Az ünnepély a világ minden részéből érkező csapatok zászlós felvonulásával kezdődött. Az ünnepélyen elsőként a vendéglátó város, Banff polgármester asszonya Karen Sorensen köszöntötte a résztvevőket. Beszédében elmondta, hogy a Téli Világjátékok egy nagyszerű alakalom az új élet ünneplésére, és a bizonyítéka annak, hogy szervátültetés után lehet teljes életet élni.

Ezután Chris Thomas a WTGF (World Transplant Games Federation) elnöke üdvözölte a résztvevő országokat, majd Breda Brown a Canadian Transplant Association elnökével együtt megnyitották a Játékokat. A sportolók eskütétele két nyelven, franciálul és angolul is elhangzott.

Chris Thomas és Berente Judit

A szabadtéri nyitóünnepélyt egy hamsítatlan western stílusban tartott fogadás követett, de a sportolóink hamar nyugovóra tértek, mert reggel mindannyian rajthoz állnak.

Hétfőn délelőtt az alpesi számok közül a Giant Slalom versenyét rendezik meg síben és snowboardban. Az északi számok közül délelőtt a snowshoeing, délután pedig az 5km-es sífutás versenyeire kerül majd sor.

További képek a megnyitóról