Szervátültetettek Téli Világjátéka – 1. versenynap

Izgalom és várakozás előzte meg a mai napot. Az alpesi versenyek közül a óriásműlesiklás versenyeit rendezék meg. A csapattagok magabiztos csúszással jó pozícióban várták a második futamot.

Az időjàràs nem kedvezett a versenyzőknek, szakadó hóesésben került sor a futamokra. A sportolók alkalmazkodtak a rossz látási viszonyokhoz.

A két férfi és két női induló közül Végh Ágota, Kőműves Luca kategóriájukban mindketten a második helyen értek célba, Mátyás László harmadik helyen végzett az erős mezőnyben. Szendi János sajnos a második futamban egy nagyon jó pozícióban kicsúszott, így sajnos nem tudta a versenyt befejezni. 

Szervánszky Zsolt élete első Téli Világjátékán kategóriájában megszerezte a saját és a magyar szervátültetett válogatott számára az első aranyérmet snowboard óriás műlesiklásban. 

Északi számok

Az északi számok versenyei délelőtt a snowshoeing versenyekkel kezdődtek. A magyar csapatból Gelencsér Róbert állt rajthoz a 3 km-es táv leküzdésére, és kategóriájában két olasz versenyző mögött a harmadik helyen ért célba a viszonylag sík terepen, de nagyon mély hóban rendezett versenyen.

Az 5km-es klasszikus sífutás versenyeire a Canmore Nordic Centerben került sor kora délután. Itt Berente Judit volt érdekelt, aki egyenletes tempójával korosztályának győztese lett.

További képek

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – A csapat

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Érkezés, megnyitó

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Első versenynap

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Második versenynap

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Harmadik versenynap

XI. Szervátültetettek Téli Világjátéka – Negyedik versenynap