A szervátültetettek hosszabb életéért dolgozunk

Betegtologatóként dolgoztam orvos egyetemi tanulmányaim előtt a Semmelweis Egyetem I. Sebészeti Klinikáján, amikor 1983-ban az első májátültetés megtörtént. Itt ismertem meg Perner, Alföldy és Járay professzor urakat, akikkel később munkakapcsolatba is kerültem. Talán ennek is lehet jelentősége abban, hogy ma itt dolgozom a Szervátültetettek Szövetségnél a szervátültetett emberekért, dacára annak, hogy sem én, sem a szűkebb ismeretségi köröm nem érintett. Ez a negyedik munkahelyem az eltelt 30 évben.

Dr. Grózli Csaba

Miért váltottam?

Idővel mindenki életében eljöhet az a pillanat, amikor elgondolkodik azon, hogy mi végre is van a világon, mi a célja az életének? Talán nem véletlen, hogy 1983-ban ott lehettem az első májtranszplantációnál.

A multinacionális cégeknél eltöltött idő sok mindenre megtanít, és megfelelő alapot adhat ahhoz, hogy az ember az önmegvalósítás részeként tudását és energiáját a non-profit szférában kamatoztathassa. Én különösen szerencsés vagyok, mivel a két tevékenység hosszú ideig megfért egymás mellett. Több, mint 20 éven át támogattam anyagilag, ötletekkel, önkéntes munkával több, a szervátültetés területén dolgozó betegszervezetet. Idővel azonban a kettő már nem működhetett együtt, kinőttem a céges kereteket és inkább a nonprofit szférában történő munkát választottam, amelyet egy nagyon lelkes és őszinte csapat stratégiai irányítója és orvos szakmai vezetőjeként végzem.  

Rengeteg ötlet és energia halmozódott föl bennem: egy betegszervezetnél van tér a kreativitásra és az elérhető eredmény orvosi értelemben is a gyógyító munka fontos része lehet.

2018 óta dolgozom a „for-profit” szféra után a nonprofit szférában. Rendkívül izgalmas, sokrétű feladat bár véleményem szerint a módszertan sokszor ugyanaz. Fantasztikus a csapat, négy hölgy és én. Elférünk két ajtófélfa között.

Soha ennyire elkötelezett emberekkel nem találkoztam, hiszen itt senki sem a pénzért dolgozik. Élvezem, hogy bármit ki lehet találni, hogy határtalan a kreativitás lehetősége, viszont a forrást is nekem kell megtalálni hozzá és persze a munkát is el kell végezni. Sok jó emberrel ismerkedtem meg azóta, akikkel közös a cél:

A szervátültetettek hosszabb életéért dolgozunk!

Dr. Grózli Csaba