Egy képpel kezdődött minden…

Szekeres Máté vagyok 25 éves, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének a fotósa, valamint egy kicsit a médiás ezermestere. Emellett a saját vállalkozásom, a Creative Rebels vezetője és szabadidőmben szabadúszó fotóriporter vagyok. 

A szervátültetettekkel való kapcsolatom egy képpel kezdődött…

Az úgy történt, hogy Szegeden készítettem egy fotósorozatot a „Vesebeteg” címmel és ezt folytatni szerettem volna Budapesten is – fővárosi tanulmányaim miatt. Felkerestem Berente Juditot, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökét, de Ő ekkor a Transzplantációs Klinika irányított, ahoonnan pedig visszairányítottak hozzá. 

Röviden így kerültem a Szövetséghez. A vége az lett, hogy Berente Judit ígéretet tett rá, hogy segít nekem és lehetőséget ad szervátültetetteket fotózni. Azóta itt vagyok.

Fotóriporterként nagyon szeretem az érdekes történeteket és abból itt a szervátültetetteknél rengeteg van. Ez az első perctől kezdve nagyon megfogott.  Rendkívül fontos számomra az is, hogy egy nagyon jó csapattal tudok együtt dolgozni és segíteni őket hasznos és jó célok elérésében. 

Sportoló csapatot fotózni nagyon nehéz. Mindenki mindig mozog. 🙂 Ráadásul mindenki mindig többféle kéréssel fordul hozzám, egyszerre zajlanak a sportversenyek, több helyszínen. Amikor vége egy-egy napnak,  esténként rengeteg képet kell átnézni, válogatni, utómunkázni. Videót vágunk, posztolunk és emellett mindig legalább 3 helyen kellene lennem.  Egyszerre. Szóval nehéz. 

A Helsinkiben rendezett Európa Bajnokság óta (2016.: ebben az évben csatlakoztam a szövetséghez) minden nyári nemzetközi versenyre (Európa Bajnokság, Világjáték) elkísértem a Magyar Szervátültetett Válogatottat.  A Szervátültetettek Téli Világjátékán most veszek részt először és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen is lesz ez az egész.

Létszámban kevesebb a résztvevő, mint egy nyári nemzetközi versenyen, cserébe nehezítésként ott van, hogy én magam nem tudok sem síelni, sem snowboardozni. Innen szép győzni.  

A legnagyobb kihívás számomra ez. De pozitívan látom ezt a hetet is. Általában meg tudom oldani az ilyen helyzeteket, és sikerül mindenhol ott lennem – vagy legalábbis majdnem mindenhol. 

Sokszor mondogatják Berente Juditék, hogy jó lenne,  ha több lenne belőlem. Most én is örülnék neki : ) mert egyszerre kell fotóznom,  videóznom és drónoznom. Mindezt egy hegyen a hóban.  Szerencsére Dr. Grózli Csaba ismét a segítségemre lesz – ebben is.

Szekeres Máté/Feszt Tímea