Bowling edzőtábor 2021

Jó érzéssel tölt el, hogy másfél év kihagyás után újra együtt lehettünk a bowling csapattal egy fantasztikusan jó hangulatú edzőtáborban Tatabányán.

Az új és régi bowlingos társaimat jobban megismerhettem. Örülök, hogy egyre többen vagyunk ebben a sportágban, és külön öröm, hogy ilyen jókedvű, humoros csapat állt össze.

Köszönjük a Magyar Szervátültetettek Szövetségének a lehetőséget, a támogatást, és Lőrinczné Halász Klárinak, hogy precíz munkával, sok energiával megszervezte ezt a tartalmas ötnapos edzőtábort.

Lőrinczné Halász Klári

Jól esett, hogy mindezeken túl a vacsora helyszínére és az edzésekre is fuvarozott, igaz, előfordult, hogy emlékezetesen különleges, kanyartúraútvonalat (kötőjel) választott.

Az edzőtábort az idén Sallai Mátyás vezette, aki magas szintű szakmai segítségével, és emberséges hozzáállásával segített minket abban, hogy a játékunk minél többet fejlődjön.

Az első edzés alkalmával felmérést tartott, hogy ki mit tud, hogyan játszik, kinek miben kell esetleg változtatni, módosítani, erősíteni.

A további edzések alatt nagyon sok elméleti és technikai információval látott el bennünket.

Segítséget nyújtott mindenkinek, volt, hogy a játékos kezét fogva vezette rá a helyes mozdulatokra.

Nem számított, hogy régi, vagy új bowlingosok vagyunk, mindenkinek tudott tanácsot adni.

Nem hajtotta a csapatot, aki elfáradt, megtehette azt, hogy pár percre kiállt és feltöltődhetett. Jó érzéssel töltött el, hogy az edzés ideje alatt éreztük maximális figyelmét.

Mindenki gurításánál elmondta, miben tudna segíteni. Az alapokig visszamenőleg ismertette a bowling játék szabályait, és a felmerülő kérdésekre válaszolva gyakorlatban is megmutatta a technikát.

Mindezeken túl sokat köszönhetünk a Dual Bowling Center tulajdonosának, Radvánszki Zsoltnak, hogy első perctől kezdve úgy fogadott bennünket, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Segítőkész, udvarias hozzáállása nélkül ez az edzőtábor nem sikerülhetett volna ilyen jól.

A pálya folyamatos, szakszerű karbantartása mellett felajánlotta, hogy igény esetén hőkezeléssel megtisztítja a bowlinggolyóinkat, ha kell, igazít a furat méretén, vagy újra fúrja azt. Egy nagyon jól felszerelt, klímás, tiszta pályán játszhattunk nap mint nap.

Lenyűgözött bennünket az a különösen érdekes informatikai rendszer is, aminek köszönhetően úgy a helyszíni kivetítőn, mint bárki a világon az okoskészülékén valós időben követhette a játékok alakulását.

Örülök, hogy részt vehettem ezen a remek edzőtáboron, ami mindenkinek fejlődést hozott a játékában.

Lukács Edit

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/2. számában jelent meg.