Darts edzőtábor 2021

Menetrendszerinti éves darts edzőtáborunknak ismét a csolnoki PollusHof panzió adott otthont.

A PollusHof Klubtermében évről évre megfelelő körülmények várják a darts képviselőit.

Második év, hogy a megszokottól eltérően, nem csak a 6 fős válogatott vesz részt a táboron, hanem bővített keret koptathatja a táblákat.

Az idén 11 fő kapott meghívást az edzőtáborba, melyből 10 fő örömmel élt is a lehetőséggel. Így kezdők, haladók és sok éves gyakorlattal rendelkezők hódolhattak egymást segítve a darts oltára előtt.

A pandémia mindenkit nagy kihívások elé állít, nemzetközi megmérettetések nélkül kell formában motiváltnak maradni és jól teljesíteni.

Az éves szintfelmérők azt mutatják, hogy a játékosok töretlen erővel kitartóan végzik a munkát, és felkészülten várják a jövőbeni nyitás és az abban rejlő valós megmérettetés lehetőségét. Teljesen nyitottak az új tudás elsajátítására és stabilizálására.

Szintfelmérés után a táborbajnokság vette kezdetét.

A táborbajnokság több játéknemben zajlott, és összetett eredmény adta a női és férfi bajnokot.

Hölgyeknél Kövér Hajnalka, míg uraknál Dobos Péter tudhatta magának a megtisztelő címet.

Darts edzőtábori pillanat

Jó volt tapasztalni, hogy bár tétje az eseménynek nincs, a résztvevők teljes komolysággal és koncentrációval végezték a munkát.

Köszönöm minden résztvevő lelkiismeretes munkáját és a lehetőséget a szövetség vezetőinek!

Bezzeg Nándor
Darts szakedző

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/2. számában jelent meg.

A darts eredete:

A legenda szerint néhány száz évvel ezelőtt egy átfázott angol íjász elhatározta, hogy kellemesebb módot választ a gyakorlásra a téli hónapokban. Letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pub kellemes melegébe és kényelmébe, ahol ügyességét úgy gyakorolta, hogy a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. Mellé állt egy másik íjász, aki megpróbált az előzőnél jobb eredményt elérni és ezzel megszületett a vetélkedés, a játék, a sport