Hogyan lesz egy sebészből a főzés szerelmese?

Augusztus elején elindult az RTL Klub Konyhafőnök című gasztro reality legújabb évada amiben fakanalat ragadott dr. Rokszin Richárd, az SZTE Sebészeti Klinika transzplantációs sebésze is. A 39 éves sebészt „ironman triatlonost” teherbíróképessége és pozitív életszemlélete is támogatja a konyhai versenyben.

Mit keres egy sebész egy országos gasztro realityben?

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztály klinikai szakorvosa ugyanis jelentkezett az RTL Klub Konyhafőnök legújabb évadának műsorába, és a több ezer jelölt között egyedüli orvosként méreti meg magát az augusztus 3-tól műsorra tűzött produkcióban. Rokszin doktor nevéhez köthető az ország legfiatalabb veseátültetésen átesett páciensének műtétje is, aki egy két és fél éves fiúcska volt. A népszerű szegedi orvos viszont a műtőn kívül is aktív életet él: ironman sportolóként már bizonyította rátermettségét, most pedig egy ország csodálhatja meg másik hobbiját, a főzést.

Az SZTE Sebészeti Klinika szakorvosa már gyermekkorában is nagyon szerette a házi ízeket, édesanyja sokat főzött és sütött, és ötévesen ott kuktáskodott mellette. Annyira lelkes volt, hogy egyszer még a „tányért is meg akarta keleszteni”, ugyanis egy műanyag tányérban tette fel a tésztát a villanyrezsóra, ami füstölögve olvadt szét a hő hatására.

A ma már 39 éves édesapa saját otthoni speciális kis malomban őrli a lisztet, a sütője pedig olyan, mint egy kemence. A család asztalára minden héten kizárólag Rokszin-féle kenyér és zsemle kerül. Talán nem meglepő, a konyha szinte kizárólag az Ricsi birodalma. A transzplantációs sebész kedvenc étele: a steak, minél inkább angolosabban, kedvenc konyhája: az olasz, és kedvenc édessége: az eredeti olasz tiramisu.

A versenyről elmondta, hogy hatalmas élmény részt venni egy olyan gasztro realityben, ahol nemcsak a főzőtudomány, hanem a jó időbeosztás és a stressztűrőképesség is nagyon sokat számít. Minden résztvevőnek ez utóbbi a legnehezebb próbatétel. Dr. Rokszin Richárd pozitív életszemléletét és a versenyszeretetét tartja legfontosabb tulajdonságának.

A FÓKUSZ augusztus 20-ai műsorában közelebbről is megismerhetjük dr. Rokszin Richárdot, és az RTL Klub-on futó Konyhafőnök című műsorban pedig minden hétköznap este szurkolhatunk is neki, hogy lefőzze a Michelin csillagos zsűrit.

Forrás: SZTEinfo – Lévay Gizella
Képek és videó: RTL Klub