Két nagyszerű vívó a 2023-as Magyar Parasport Napjának nagykövete

A Magyar Paralimpiai Bizottság minden évben megválasztja a Magyar Parasport Napjának nagykövet párosát. Ebben az esztendőben Krajnyák Zsuzsanna, tizenkétszeres paralimpiai érmes kerekesszékes vívó, valamint Szatmári András, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó vállalta el a felkérést.

Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a Kulturális Bizottság ötpárti kezdeményezését, miszerint a fogyatékossággal élő sportolók napját minden év február 22-én ünnepeljük. A dátum megválasztása szimbolikus, hiszen 1970-ben alapították a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

A Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége szakmai támogatásával, ebben az évben is tartalmas programmal készül a jeles nap alkalmából. Idén is meghirdetik a Lélekmozgató programot, melyben az óvodások, általános és középiskolások, illetve a felső oktatás hallgatói testnevelés órán kipróbálhatják az általuk ajánlott sportjátékokat, vagy érzékenytő programon vehetnek részt. Korábbi hagyományokhoz híven, koszorúzással emlékezhetünk meg az elhunyt bajnokainkról az Olimpia Parkban, illetve nemzetközi konferenciát szerveznek a CSR for Parasport címmel. A Magyar Parasport Napja nagyköveteinek fő feladata, hogy népszerűsítsék a mozgalmat.

A két nagykövet, a paralimpiai, illetve olimpiai felkészülés mellett, több fórumon is népszerűsíti a Magyar Parasport Napját, a világklasszis sportolók jelen lesznek az MPN központi eseményein. Az elmúlt évek gyakorlata alapján, idén is értékes pályázatokkal készülnek a szervezők a regisztrált résztvevők számára.

Bővebb információ és a regisztrációs lehetőség a következő linken érhető el:  A regisztrációs űrlapok, valamint a pályázati felhívások a FODISZ weboldalán érhetők el ide kattintva.

Ebben az évben is megszervezik a hagyományos, nemzetközi konferenciát CSR for parasport címmel. A konferencián több hazai, CSR tevékenységben élen járó, a parasport mozgalmat támogató nagyvállalat képviselője tart előadást, de a témáról sportolói oldalról is hallhatunk majd véleményt. A Konferencián adják át a Magyar Paralimpiai Bizottság 2022. évi díjait és ezen az ünnepségen veheti át díját a 2022. év parasport edzője is.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel az elhunyt paralimpiai bajnokok tiszteletére megszervezett koszorúzási ünnepségen is, melyet 2023. február 22-én, 9:30-tól tartanak az Olimpia Parkban.

Kérjük, csatlakozz az MPN2023 eseményeihez, találkozzunk a koszorúzáson, az iskolai programokon és az CSR for Parasport Konferencián is, ünnepeljük együtt a Magyar Parasport Napját!

Forrás: www.hparalimpia.hu