Szervátültetettek edzéslehetőségei – sportra fel!

Milyen lehetőségeik vannak arra, hogy a szervátültetettek, dializáltak és szervátültetésre várók rendszeresen mozogjanak, sportoljanak?

Szövetségünk az alábbi sportokban kínál edzéslehetőségeket Önöknek/Nektek:

tollaslabda, asztalitenisz, tenisz, fallabda, úszás, atlétika, röplabda, bowling, petanque, darts. Ezeket az edzéseket olyan edzők vezetik, akik több éve foglalkoznak szervátültetett sportolókkal, és az edzéseket egyelőre térítésmentesen lehet látogatni.  

Ne feledjék, hogy 10 sport közül lehet választani, és csak annyit kell tenniük, hogy erőt vesznek magukon, bátorságot gyűjtenek, és valamelyik helyszínre kilátogatnak, összeismerkednek a sporttal, a közösséggel, és megpróbálkoznak a sportággal. Attól sem kell félniük, ha nem igazán ismerik a sportágat vagy a játékot, mert ezek az edzések nem csak a versenysportról, hanem   a sportos aktivitásról is szólnak, tehát nem kell a legjobbnak lenni – sőt! A játék, a megmozdulás és a testmozgás a fontos, ezután jön csak a sport! 

A sportági edzők szakmai felügyelete mellett lehet elsajátítani a különböző sportok alapismereteit, a fejlődés lehetősége. Vagyis mindenkinek adott,  csak a szorgalmukon és a kitartásukon múlik..  

Én – mint a szövetség sportkoordinátora – csak biztatni tudom Önöket, benneteket! Jómagam gyermekkorom óta versenyszerűen teniszezem, de most, körülbelül fél éve a petanque-sporttal is megismerkedtem, és már edzésekre is járok. Újat tanulni sohasem késő és sohasem lehetetlen!  

Keressenek akár engem is, telefonáljanak, szívesen elkísérek bárkit az első edzésre!  De keressék nyugodtan a megadott elérhetőségen a szövetségi edzőinket is.    

Poós Gergő sportkoordinátor 
elérhetőség: poosgergely@trapilap.hu,
telefonszám: 06-30-212 8660 

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/2. számában jelent meg.