Millió lépés az életért kihívás

A program célja, hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: az EGÉSZSÉGÉRT! 

Társadalmi célú közösségi aktivitás és egészség kampány, amely a rendszeres mozgás népszerűsítésén keresztül megismerteti a szervátültetést és érzékenyít a hátrányos helyzetűek iránt. A programot adománygyűjtéssel is társítjuk a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítésére valamint a betegedukációs és egészséges életmódot oktató programjaink támogatására.

Kihívó: Berente Judit, az év veseátültetett parasportolója. 

A rendszeres mozgás nemcsak az egészség megőrzésében segít, hanem számos krónikus betegség állapotát is javítja. Én 25 éve élek az új vesémmel, és ennek egyik titka a rendszeres testmozgás. Én, és a velem tartó szervátültetettek kihívlak most egy 10 hetes virtuális utazásra. Ezalatt sok mindent megtudhatsz a vesédről, arról a nélkülözhetetlen hétköznapi munkásról, amire oly keveset figyelünk. Időutazáson vehetsz részt a szervátültetés történetében, hogy megtudd, hogyan jött létre az a csoda, aminek köszönhetően most itt vagyok és versenyre hívhatlak. Megismerheted a szervátültetettek életét miközben egyre sportosabb és edzettebb leszel. 10 hét alatt ez neked is sikerülhet!  

Start: Augusztus 23-án a Tokiói Paralimpia kezdetével egy időben, október 30-ig. 

Részvétel: 5 fős csapatokban vagy egyénileg. A kihívás teljesítői elismerő oklevelet kapnak. 

Mozgás típus: 113 féle különböző aktivitás lépésszámmá alakítására van lehetőség a  „milliólépés” applikációnk segítségével a kerékpározástól az úszáson, vitorlázáson át akár a táncig.  

Eredményhirdetés és díjátadás: Magyar Sportok Háza, november

Szakaszok és kihívások:

10 hét, 10 szakasz, 10 kihívó, 10 korszakalkotó történet és történelmi helyszín, 60 Tudtad-e? üzenet 

Róma, Bécs, Lyon, Kampenb, Boston, Szeged, Budapest. Minden héten új történelmi helyszínről indulsz, miközben a megtett lépéseidet térképen kirajzolva követheted. 

1 szakasz = 7 nap minden szakasznak van egy győztese 

Szakasz győztes: az adott szakaszban legtöbbet lépő egyén és csapat  

A Verseny győztese: összesítésben a 10 hét alatt legtöbbet lépő egyén és csapat 

Fődíj egyéni: Judit világbajnoki aranyérme plusz meglepetés ajándék 

Fődíj csapat: közös vacsora Judittal és a kihívókkal plusz meglepetés ajándék 

Regisztráció: 

Egyéni regisztráció, amelyről egy megerősítő e-mailt kapsz. A regisztráció ingyenes, de emellett – ha szeretnéd – lehetőséged van a COVID sújtotta szervátültetett gyermekek és felnőttek megsegítését támogatni különböző összegekkel. 

Arany fokozat: 50.000 Ft, amiért egy aranyérmet és értékes ajándékcsomagot kapsz 

Ezüst fokozat: 25.000 Ft, amiért egy ezüstérmet és egy egyedi pólót kapsz 

Bronz fokozat: 10.000 Ft, amiért egy bronzérmet és egy kulacsot kapsz 

Csapatok: 

Szólítsd meg családtagodat, barátaidat, ismerősödet, és készülj egy öt fős csapattal! Válasszatok nevet és csapatkapitányt, aki a már beregisztrált tagokat befogadhatja a csapatába.  A játék során láthatjátok a csapat és az egyének által megtett napi lépésszámot illetve egy térképen a megtett utat. A csapatállítás menü megnyitásáról és teendőidről hamarosan e-mailt kapsz. 

Ide KATTINTVA CSATLAKOZHATSZ a Facebook csoportunkba! Gyere toborozz csapattagokat!

Milliólépés applikáció: 

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége ingyenesen letölthető applikációja, amelyben 113 mozgásforma lépésekké alakításával egy virtuális utazást tehetünk, és megismerhetjük a vesénk működését valamint a szervátültetés történetét, miközben fittebb és edzettebbek leszünk. Az applikáció a legtöbb mérőeszközzel párosítható. 

Az applikációban követhető az egyén és a csapat teljesítménye, a versenyzők aktuális sorrendje. A megtett út folyamatosan kirajzolódik a térképen. 

A millió lépés felhasználói útmutatója ITT megtalálható

Mit kell tudni még a programról?

Megtudhatod, ha meghallgatod Dr. Grózli Csaba beszélgetését a Jazzy Rádióban!