Petanque-versenyek

Őszi petanque versenyek összefoglalója

Petanque verseny, Veszprém, október 2.

Nagy örömmel tölt el, hogy immáron sokadik éve a versenyzők folyamatosan látogatják a Magyar Petanque Szövetség által szervezett Országos Bajnokságokat is. Az utóbbi időben három ilyen versenyen is megmérettette magát a szervátültetett csapat.

Október 2-án két csapattal részt vettünk a Veszprémben megrendezett Mixduplett Országos Bajnokságon. Tóth Irma és jómagam alkotta duplett sajnos nem volt csúcsformában, 2 győzelemmel és 2 vereséggel a 27 induló csapatból a 18. helyen végzett. Hanyu Zsuzsanna és Varga Viktor alkotta csapat 3 győzelemmel és 1 vereséggel zárta a napot, ami igen szép eredmény. Sajnos nem volt szerencséjük, ők voltak az egyetlen 3 győzelemmel rendelkező csapat, akik kiestek. Egyenlő Buchholz – pontok után a pontarány döntött, ahol sajnos alul maradtak. Így a 9. helyen zárták a napot.

Petanque verseny, Tatabánya október 9.

Szintén a Magyar Petanque Szövetség rendezésében Tatabányán került sor az Egyéni Országos Bajnokság férfi kategóriájának versenyére, ahová összesen 43 fő nevezett. A szervátültetetteket Soós Sándor és Varga Viktor képviselték a versenyen. Soós Sándor sajnos győzelem nélkül zárta a napot. Varga Viktor a 4 fordulóból 3-at megnyert, így ezzel az eredménnyel bekerült a legjobb 16-ba. Itt azonban elszenvedte második vereségét, nem sikerült a 8 közé jutás, így a 9. helyen végzett.

Női kategóriában az egyéni Országos Bajnokság július 2-án volt megtartva, itt a 20 nevezett indulóból Hanyu Zsuzsanna a selejtezőket követően a 11. helyen zárt.

Petanque verseny, Szomód, október 16.

Szintén MAPESZ szervezésében rendezett Veterán Országos Bajnokság válogató versenyére olyan 3 fős csapatok nevezhetnek, ahol minden csapattag betöltötte legalább az 55. életévét. A lebonyolítás rendjét egyszeres körmérkőzésben határozták meg. Egy csapatban volt érdekeltségünk, ahol Soós Sándor, László Barna és György Marcsa (Veszprémi Honvéd SE) összetételű triplett olyan ellenfelekkel küzdött meg, akik több évtizedes petanque múlttal rendelkeznek. A verseny villanyfény mellett fejeződött be és csapat elhozta a bronzérmet.

Szabó Dániel pétanque edző

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/3. számában jelent meg.