Petanque válogató verseny 2021

A Szervátültetettek Komárom-Esztergom Megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesülete (SZKEM SE) 2021. november 6-án vasárnap rendezte meg az esztendő utolsó petanque válogató versenyét.

A késői időpontra és a kiszámíthatatlan időjárásra való tekintettel a Budapest Petanque Egyesület 4 pályás csarnokában szerveztük programunkat. Meglepetésre rekord számú nevezés, 30 sporttárs jelezte részvételi szándékát, ami azt jelenti, egyre többen választják sportágunkat a petanque-ot, kedvelik a mozgást, szeretik a sportot.

Sajnálattal, de megértéssel vettük tudomásul, hogy az utolsó két nap betegségek miatt sokan visszamondták a versenyen való részvételt. Utólag is köszönjük Nekik a felelősségteljes hozzáállást, hogy nem kockáztatták meg sporttársaik megfertőzését. Na de ne féljetek, hamarosan itt a tavasz és szabadtéren folytathatjuk a versengést, remélhetőleg legalább ekkora létszámmal és ugyanilyen lelkesedéssel.

A válogató 3 fordulós svájci rendszerben zajlott. Nőknél 4, férfiaknál 8 tonább jutóval, utána egyenes kiesési rendszerben.

Sok új elsőversenyes sporttárs is érkezett a megmérettetésre.

A női mezőnyben két újonc is helyet követelt magának a legjobb 4 között, sőt számomra, de talán mindenki számára meglepetésként a debreceni Szabó Ilona Szervátültetettek „vitéz Váry Sándor” Egyesülete tagja, szuper teljesítményével megnyerte a versenyt, így első versenyén aranyérmet akaszthattunk a nyakába.

A férfiaknál a visszalépések miatt dializáltként a transzplantáltak közé besorsolt esztergomi Monostori Csaba a SZKEM SE tagja szintén első próbálkozásra a legjobb 8 közé került.

Az egyéni verseny végén egy duplett játék is lebonyolításra került, ahol 3 kör után kiszámított eredmények alapján születtek meg az eredmények.

Ezúton is gratulálok a versenyzőknek a sportszerű versenyhez és itt szeretnék köszönetet mondani Budapest Petanque Egyesületnek a segítségért és Szabó Dániel szövetségi edzőnek a verseny lebonyolításáért.

Szabó Dániel

Eredmények:

Férfi egyéni:

Varga Viktor

Katona László

Balogh László

Női egyéni:

Szabó Ilona

Persa Tímea

Hanyu Zsuzsanna

Duplett:

Kancsó Csaba

Sombor András

Katona László

Körösztös Csaba

Szabó Ilona

Balogh László

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/3. számában jelent meg.