Szervátültetettek és művesekezeltek a XIII. Ultrabalatonon!

A szervátültetettek és dializáltak a hosszabb életéért futnak a Balaton körül!

Próbált Ön már új életet kezdeni? És szó szerint értve? Amikor már nincs alternatíva, mert elfogy a levegő, vagy nem ver a szív? A szervátültetés életet ment, de az új élethez új életforma kell, és ezt meg kell tanulni.

Erre készíti fel sorstársait adományokból és támogatásokból a Magyar Szervátültetettek Szövetsége ingyenes „Képzett Beteg „programja.
Nemcsak képeznek, sportolási lehetőségeket is igyekeznek térítés mentesen biztosítani a rászorulóknak.

Nemcsak képeznek, sportolási lehetőségeket is igyekeznek térítés mentesen biztosítani a rászorulóknak.

Erre a programra  gyűjtenek most futóink a Balaton körül egyben azt is megmutatva:

Új szervvel is lehet teljes életet élni.

FMC Hősök csapata  

2019. május 10 – 12.

MAGYAR REKORD kísérlete a Fresenius kezdeményezésére, a Polar támogatásával

ÖSSZESEN: 220,1 km

40 szervátültetett és 2 művesekezelt futó

► 6 szívtranszplantált futó,

► 2 tüdőtranszplantált futó,

► 1 tüdő+májtranszplantált futó,

► 15 vesetranszplantált futó,

► 2 vese+májtranszplantált futó,

► 12 májtranszplantált futó,

► 2 csontvelő-transzplantált futó,

► 2 dializált futó

Rajt:
2019. május 11. 07:05
Balatonfüred

 

…mert mindenki élhet teljes életet!

 

Hogyan kezdődött?

A Fresenius Medical Care idén ünnepli Magyarországon, hogy 25 évvel ezelőtt indította el a magyarországi első dialízis központot (Sopronban). Berkes Attila ügyvezető igazgató úr azzal kereste meg a Magyar Szervátültetettek Szövetségét, hogy ünnepeljünk közösen: a két FMC csapat mellett indítsunk egy különleges csapatot is az Ultrabalatonon, amelyet kizárólag szervátültetett és dializált futók alkotnak. Ilyen esemény még nem volt Magyarországon (de tudtunkkal a világon máshol sem), hogy a 221 km-es távot 32 órás szintidőn belül váltóban teljesítik dializált és transzplantált amatőr és profi sportolók.

Az FMC megállapodott az UB szervezőivel, hogy a különleges csapatra nem vonatkozik a létszám korlátozása, hiszen a biztonságos teljesíthetőségre törekszünk.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége örömmel vállalta a szokatlan kihívást, az UB koordinálása Feszt Tímea feladata lett, aki először lehetetlen küldetésnek érezte a feladatot, de elkezdte a futókat toborozni. Néhány nap múlva már látszott, hogy a rekord kísérlet egyáltalán nem elképzelhetetlen, szervátültetettek és dializáltak is lelkesen csatlakoztak Timi felkérésére a futókhoz és nem sokkal később – az UB honlapon található szakaszkalkulátor segítségével – összeállította az FMC Hősök csapatát.
A legtöbbet futó (21 km) a magyarországi egyetlen kombinált tüdő- és májtranszplantált fiatal: Balogh Krisztián, Őt követi tüdőtranszplantált sorstársa – Garda Péter – 13,3 km-rel. Mindketten részt vettek két éve egy nemzetközi expedícióban: tüdőátültetettként a Kilimandzsáró 5895 m magasan lévő csúcsáig jutottak.
10 km-es szakaszt vállalt dializált futó (Gila Sándor), valamint veseátültetett futó is (Molnár Ferenc), többen futnak kétszer, valamint a szervátültetett gyerekek közül is futnak néhányan.

 

FMC Hősök csapata

 

A Fresenius Medical Care támogatása mellett a Polar is mellénk állt:

16 db órát ajánlottak fel futóinknak a felkészülés idejére, valamint két edzőt: Csoma Ferenc és Kárai Kázmér segíti a futók felkészülését a Honvéd pályán, valamint a Magyar Közszolgálati Egyetem atlétikapályáján. Az órák átadására, valamint az edzőkkel való megismerkedésre és a közös megbeszélésre március 24-én került sor a Magyar Sport Házában.

Fotó: Polar Magyarország

A két edző mellett a Fresenius futó nagykövete, Ivancsics Zsolt is a segítők közé állt, az Ő különlegessége, hogy nem edzést tart, hanem együtt fut akár a kezdő, akár a haladó futókkal, előbbit biztatva, utóbbit visszafogva érnek el eredményeket. Zsolthoz 5 szervátültetett futó csatlakozott, akikkel az elmúlt hónapban már négy alkalommal futott együtt, Csepelen, Veszprémben, a Margit-szigeten, ezenkívül az Ultrabalaton ideje alatt szeretne végig futóink mellett futni.

Nagyon várjuk az Ultrabalatont, örömmel teljesítjük a kihívást, de szükségünk van szurkolókra: a térképen a váltópontokra kattintva látható, hogy kb. mikor merre járunk, természetesen ettől jelentős eltérések lehetnek, de egészen biztosan befutunk mindenhova.

VÁRUNK MINDENKIT!

A részletekért kattints egy indulópontra!

Az indulási időpontok csak a tervezett indulások, ettől jelentős eltérések lehetnek!

Várható indulási időpontok a váltópontokról – jelentős eltérések lehetnek!

Támogasson minket!

Számlaszámunk:
Magyar Szervátültetettek Szövetsége
OTP Bank 11709002-20045106

[FinalTilesGallery id=’9′]