Szervátültetettek és szervátültetésre várók darts kvalifikációs versenye

Egy megújuló egyesület új kihívása

Egy megújuló egyesület új kihívása

Idén a szervátültetettek és szervátültetésre várók második kvalifikációs darts versenye a Magyar Májátültetettek Érdekvédelmi és Sport Egyesülete szervezésében 2022.04.02-én Vecsésen, a helyi Darts Clubban került megrendezésre. Ez a verseny az egyesület új elnökségének első kihívása volt!

Mindenki izgatottan várta már, hogy ismét megmutathassa tudását.10 férfi és 6 női versenyző vett részt a versenyen az ország különböző részéről, Tatabánya-, Debrecen és Budapest környékéről. A játékosok között veseátültetett, májtranszplantált, csontvelő-transzplantált és művesekezelt, veseátültetésre váró versenyző is volt.

Újonnan kinevezett szövetségi edzőnk Virág Zsuzsanna vezetésével zajlott a jó hangulatú verseny.

A verseny szervezéséért és lebonyolításáért Grosz Klementina és Bucsainé Kunfalvi Emese felelt, a fotózásban, az oklevelek megírásában és átadásában is ők segédkeztek.

Köszönjük a Vecsési Darts Egyesületnek és Nagy László elnöknek, hogy biztosította a helyszínt és sportszerű lebonyolítást. Köszönjük a Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége (FEBSSZ) támogatását!

Grosz Klementina

A VERSENY EREDMÉNYEI:

A szervátültetettek és szervátültetésre várók idei második kvalifikációs darts-versenyének NŐI dobogóján vese- és májátültetett dartsozó, valamint veseátültetésre váró dializált darts játékos is állhatott:

1. Kövér Hajnalka vesetranszplantált – jelenleg dializált, ismét veseátültetésre játékos;
2. Grosz Klementina májtranszplantált dartsozó;
3. Végh Éva kétszeres vesetranszplantált játékos és Tóth-Fekete Éva veseátültetett versenyző.

A FÉRFIAK darts versenyének dobogóján májtranszplantált darts játékos, csontvelő-transzplantált dartsozó, valamint veseátültetett és szívátültetett darts játékosok vehették át az érmeket:

1. Tóth Péter májtranszplantált játékos;
2. Dobos Péter csontvelő-transzplantált dartsozó;
3. Könözsy Péter és Juhász Zoltán veseátültetett és szívtranszplantált dartsozó.

A TRIPLA MIX mix dobogóján is teljes volt a paletta: májtranszplantált, csontvelő-transzplantált, veseátültetett és szívátültetett darts játékos is a legjobbak között szerepelt:

1.Tóth Péter, Tóth-Fekete Éva és Juhász Zoltán;
2. Soós Sándor, Paperné Katona Irén és Dobos Péter;
3. Balogh László, Szabó Ilona és Balogh Sándor;
3. Varga Viktor, Grosz Klementina és Körösztös Csaba.

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.