Tenisz edzőtábor Agárd 2021

A Magyar Tenisz Szövetség és az MTSZ FÉT Bizottságának támogatásával szervezett MSZSZ Tenisz Edzőtábort 2021. augusztus 8. és 12. között Agárdon rendezték.

Az edzőtáborban szervre váró és szervátültetett teniszezők – köztük az EB-n és a világjátékokon érmet szerzett tenisz játékosok – is készültek az augusztus végi székesfehérvári Magyar Bajnokságra. A teniszezők egyúttal már a 2022-es oxfordi Európa Bajnokságra is elkezdték a felkészülést.

A tenisz tábor lakóinak a Sport Hotel adott szállást, a teniszedzések pedig az Agárdi Parkerdőben, a Magyar István-teniszpályákon zajlottak.

Horváth Gábor, az MSZSZ tenisz szakág vezetője állította össze a tábor szakmai programját, edzéseit, és a tábor végén zajló házibajnokság játékrendjét is.

A szervátültetettek teniszezők napi két edzésen (délelőtt és délután) vettek részt.

A szerdai házibajnokságon a versenyrutin fejlesztése volt a cél. Horváth Gábor ezt 5 pályán, 7 órában bonyolította le, számos egyéni és páros meccset biztosítva minden résztvevőnek.

A tábort a hétfői napon meglátogatta a Magyar Tenisz Szövetség Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottságának elnöke, Gubacsi Zsófia, a korábbi WTA- (Women’s Tennis Association) győztes teniszező. A FÉT tagjai közül megtisztelt látogatásával Medvegy Judit és Orbán-Sebestyén Kata is, az MTSZ Gyerektenisz Szakosztályának Vezetője. Horváth Gábor személyesen is bemutatta a hölgyeknek a táborban részt vevő régi és új játékosokat.

Gubacsi Zsófia WTA játékosunk, a FÉT elnöke beszél

Ez a tábor nem jöhetett volna létre Bor Péter, az MTSZ társszakágak és a kerekesszékes szakág vezetőjének a segítsége nélkül, amelyért nagyon hálásak vagyunk. A táborban részt vevők külön köszönik Dobos Juditnak az edzőtábor technikai lebonyolítása terén végzett áldozatos munkáját.

Poós Gergő

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/2. számában jelent meg.