Trapi-nap Balatonalmádiban

Október 2-4. között került sor Balatonalmádiban a Trapi-napra, a szervátültetettek hétvégéjére.

Ez alkalommal közel kétszáz szervátültetett és családtag gyűlt össze a Ramada Hotelben, hogy együtt töltsünk egy hasznos és kellemes hétvégét.

Pénteken a megnyitó után egy vetítést láthattak a résztvevők a szervátültetett sportolók az argentin Világjátékon elért sikereiről. Feszt Tímea sok száz fotóból válogatta össze a sportolók élményeit megjelenítő pillanatokat, melyben benne volt az elért sikerhez vezető út fáradtsága, gyötrelme, öröme, s a képi élményt a remekül kiválasztott aláfestő zene tette teljessé.

Szombat délelőtt szakmai előadásokkal folytatódott a program. Vendégeink voltak a Transzplantációs és Sebészeti Klinika igazgatója, dr. Máthé Zoltán, dr. Török Szilárd utógondozó orvos és dr. Tóth Szabolcs csapatorvos.

Máthé igazgató úr tájékoztatta a résztvevőket azokról az átalakításokról és fejlesztésekről melyek a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán az elmúlt évben történtek a betegek jobb ellátása érdekében.

Török doktor a szervátültetés utáni gyógyszerszedésről és életmódról tartott előadást, majd az orvosi szekciót Tóth doktor szervátültetettek sportjáról tartott előadás zárta.

Orvosainkat Gallus Edit családterapeuta és Tusor Lilla pszichológus előadásai követték. Bemutatták, hogy gyakorlatban hogyan is működik a terápia, és rámutattak arra, hogy mennyire fontos, hogy a sikeres szervátültetés után a lelki problémáinkat is kezelni tudjuk, mert e nélkül nincs sikeres gyógyulás. Az előadások utáni Fórumon lehetőség nyílt arra, hogy a betegek kérdezzenek és kötetlenül beszélgessenek az előadókkal.

Délután a gyönyörű napsütéses kora őszi időben a Balaton parton petanque versenyre nevezhettek be a résztevők, majd a vállalkozó szelleműek családi-szellemi vetélkedőn tehették próbára ügyességüket, találékonyságukat.

Akinek pedig mindezekhez nem volt kedve, igénybe vehette a szálloda wellness részlegét, ahol kedvére úszhatott, szaunázhatott és gyalogolhatott a Kneipp hidegvizes kavicsos medencéjében.

Vasárnap, reggeli után sokan indultak kirándulni a környék látványosságokban bővelkedő helyeire.

A hétvége folyamán minden korosztály megtalálta a korának és aktivitásának megfelelő szórakozást.

Jövőre újra találkozunk.