Az év parasportolója: Berente Judit

2020-ban a világjárvány miatt olyan sok sporteseménye maradt el a fogyatékos sportolóknak, hogy összevonták a férfi és a női kategóriát, a jelöltek választásáról a parasportban jártas szakemberek és szakújságírók testülete döntött.

“Az év fogyatékos sportolója” díjra jelöltek top3-as listája, abc rendben:

  • Berente Judit szervátültetett sífutó, sílövő,
  • Kiss Péter Pál parakajakos és
  • Osváth Richárd kerekesszékes vívó.

Jelölt volt még Végh Ágota veseátültetett síelő is, aki a szavazatok alapján a top10 hatodik helyén végzett.

fotó: MSÚSZ / Zsigmond László

63. M4 Év Sportolója Gála 2020

Közel száz újságíró szavazott az Év Fogyatékos Sportolója kategóriában. A díjat Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála producere, valamint Szekeres Pál, háromszoros paralimpiai bajnok adta át.

Nehéz éven vagyunk túl és fontos, hogy akadályok nélkül tudjunk továbbfejlődni, valamint minden lehetőséget megadni sportolóinknak, hiszen fogyatékosnak lenni nem azt jelenti: vesztesnek lenni! – szögezte le beszédében Szabó László.

Az év fogyatékos sportolója: Berente Judit!

Judit 25 éve veseátültetett, évek óta a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke. 2020-ban a Szervátültetettek Téli Világjátékán háromszor állhatott a dobogó legmagasabb fokán: biatlonban, valamint mindkét sífutó számban aranyérmet nyert.

Meghatottan állt a színpadra és ezúttal is – mint mindig – köszönetet mondott az Ismeretlen Donornak is, akinek úgy érzi, hogy nem csak köszönettel és hálával tartozik, hanem azzal is, hogy kihozza a lehető legtöbbet önmagából:

fotó: MSÚSZ / Zsigmond László

“Amikor tinédzserkoromban diagnosztizálták a végstádiumú vesebetegségemet, úgy éreztem, hogy az életem – a sportpályafutásommal együtt – kettétört. Aztán jónéhány nehéz, gyötrelmes és kilátástalan év után átestem egy sikeres vesetranszplantáción, és ezzel új életet kaptam ajándékba. Az elmúlt negyedszázadban valóra válthattam a korábban elveszettnek hitt álmaimat, és új feladatokat is kaptam. A szervátültetettek közösségéért és a sportjáért dolgozom. Az ajándékba kapott élet kötelez, ki kell hoznom belőle a lehető legjobbat. Helyette is…Köszönettel tartozom a díjért az edzőimnek, a támogató férjemnek, azoknak, akik rám szavaztak. De mindenek előtt Neki, az ismeretlen donoromnak, és annak az egészségügyi teamnek, akik munkája nélkül, most nem állhatnék itt. A díjamat nekik ajánlom.”

Berente Juditot váratlanul érte az év parasportolója díj

Berente Judit az Év Fogyatékos Sportolója

Az Év Sportolója Gála 2020: Berente Judit az Év fogyatékos sportolója

Berente Judit, az Év Fogyatékos Sportolója – Lelátó

Berente Juditot választották a tavalyi év legjobbjának

Akit Isten a tenyerén hordoz