Felújítás miatt átmenetileg új helyen működik a Semmelweis Egyetem Transzplantációs részlege

Alapos előkészítés után, májusban két ütemben költözik át a Külső Klinikai Tömbbe a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának transzplantációs részlege, amelynek jelenlegi, Baross utcai épületét felújítják.

A transzplantációs és sebészeti tevékenység, valamint az ambuláns ellátás változatlan kapacitással működik majd az új helyszíneken, május 19-től, illetve május 25-től. A költözés megszervezésekor elsődleges szempont volt az ellátás biztonságossága és folyamatossága – hangsúlyozta dr. Szijártó Attila, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika igazgatója.

Legfontosabb szempont a betegellátás biztonságának és folyamatosságának fenntartása

A klinika transzplantációs részlegének jelenleg otthont adó Baross utcai épület immár 27 éves, a felújításra és a korszerűsítésre azért van szükség, hogy a jövőben a betegek számára még komfortosabb körülményeket, a magas színvonalú ellátáshoz pedig a lehető legjobb hátteret tudjon biztosítani – mondta el dr. Szijártó Attila, a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika (STÉG) igazgatója. A költözés szervezése során a legfontosabb szempont a betegellátás biztonságának és folyamatosságának fenntartása, éppen ezért azt egy közel két hónapos előkészítő munka előzte meg – tette hozzá.

A transzplantációs sebészeti osztály a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületének (Budapest, 1083 Üllői út 78/A) 3. emeletén kap helyet, ugyanúgy fekvőbetegellátási és belgyógyászati háttérrel, valamint vesedialízis lehetőségével, mint a Baross utcában. Az ellátást változatlan számú, összesen három dedikált és korszerű műtő segíti. A fekvőbetegellátás május 19-től indul meg teljes üzemben az új helyszínen – adott tájékoztatást a klinikaigazgató.  

Második lépésben, május 25-től az ambulanciák költöznek. A nefrológiai ambulanciák a Központi Betegellátó Épület földszintjén található rendelési helyiségekben lesznek megtalálhatók. Változatlan kapacitással, profillal működnek majd a vérvételtől a gyógyszerszint-meghatározásig.

A szervátültetésre váró és a transzplantáció utáni gondozásban részt vevő májbetegeket ellátó májambulancia a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Üllői út 78. alatti főépületének földszintjén kap helyet két rendelőben, szintén változatlan kapacitással.

A képre kattintva megtekinthető az eredeti cikk. Forrás: www.semmelweis.hu

Új helyen a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika az Üllői út 78. szám alatt

A sebészeti ambulanciák szintén az Üllői út 78. szám alatt folytatják tovább a rendelést. A nefrológiai és májambulanciák telefonos elérhetősége változatlan, a sebészeti ambulanciára a 06 20 825 9090-es számon lehet bejelentkezni. A betegek a klinika honlapján és Facebook-oldalán is értesülhetnek majd az aktuális információkról. Emellett tájékoztatják az új helyszínekről a transzplantációs betegszervezeteket, és jelzik az információt a kontrollra érkező betegeknek is.

Dr. Szijártó Attila hangsúlyozta: a klinika kiemelten fontos transzplantációs tevékenységéhez minden szakmai feltétel és szükséges infrastruktúra, valamint háttértevékenység (pl. képalkotó, intenzív terápiás és dializáló háttér) adott lesz az új helyszíneken. 

Szerző: Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila
Forrás: Semmelweis Egyetem